Фидосова била проблем за Изборния кодекс, смята Бакалов

Фидосова била проблем за Изборния кодекс, смята Бакалов
На въпрос дали е вярно казаното от Фидосова във вторник, че от 32-те препоръки на ОССЕ към изборното законодателство в България 20 са технически, депутатът от Синята коалиция отрече. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Председателят на правната комисия Искра Фидосова е проблем на Изборния кодекс (ИК), смята депутатът от Синята коалиция Йордан Бакалов.

Бакалов заяви, председателят на НС Цецка Цачева се опитва да стигне до някакъв компромис по поправките в ИК, за да няма противопоставяне на управляващи и опозиция, но това бил човекът (Искра Фидосова - бел. ред.), който успял да го постигне, цитира го БГНЕС.

„Определено зад якия й гръб, както се казва, стоят двама - премиерът и вицепремиерът Цветанов“, каза синият депутат.

Бакалов смята, че заради подкрепата на Борисов и Цветанов Фидосова си позволява такова поведение.

На въпрос дали е вярно казаното от Фидосова във вторник, че от 32-те препоръки на ОССЕ към изборното законодателство в България 20 са технически, той отрече.

„На нея лично бих й отговорил – не. Защо, след като са технически, само България и Малта са единствените държави от 27-те в ЕС, които се поставят под наблюдение. Така че, ако обича, да не се опитва да манипулира, защото тя може да прави това спрямо някои хора, които са в Горно Нанадолнище и поради липса на информация не го знаят, но тук сме парламент и да не се опитва да го прави“, коментира Бакалов.

Той попита реторично, ако отправените препоръки са били технически, защо тогава не са били приети и защо България остава под наблюдение.

„И защо направиха така, че обединиха всички срещу себе си?“, продължи депутатът от Синята коалиция.

Според Бакалов от управляващата партия ГЕРБ точно това са търсели – да няма поправки в ИК и да останат старите текстове.

„При положение че сега се опитват някои на някого да се извиняват и това е претекст да не се вкарва в парламентарна зала ИК, означава, че се цели едно нещо - да си останат старите текстове и пред проверяващите в Европа управляващите да кажат: „Ето, видите ли, ние искаме от опозицията да се извинят и затова не възобновяват разглеждането на промените“, каза още народният представител.

„В продължение на много години наблюдавам едни и същи грешки на управляващите, независимо кой е на власт. В последната година от мандата те правят невероятни усилия, за да консолидират всички срещу себе си“, допълни Бакалов.

Според него накрая точно те са губещите, защото хората обикновено ги наказвали, каза той от личен опит.

#избори #препоръки #Йордан Бакалов #Синята коалиция #ИК #ГЕРБ #Искра Фидосова #Изборен кодекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници