Етичната комисия решава за Гугушева през януари

Етичната комисия решава за Гугушева през януари
Работната група има срок до 14 януари, за да провери сигналите и да вземе решение дали да започне дисциплинарно производство за нарушаване на етичните норми от страна на Гугушева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

През януари Етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) ще реши дали бившият кандидат на СДС за Конституционния съд прокурор Галя Гугушева е извършила нарушения, обяви председателят на комисията Ясен Тодоров

По-рано в понеделник Етичната комисия трябваше да вземе решение по казуса с Гугушева, срещу която бяха получени три сигнала за злоупотреби с фирми, свързани с нейното семейство, но решението беше отложени за първото заседание на комисията през януари, тъй като имало още неща, които да се изясняват.

Работната група в състав Мария Кузманова, Галя Георгиева и Галина Карагьозова има срок до 14 януари, за да провери сигналите и да вземе решение дали да започне дисциплинарно производство за нарушаване на етичните норми от страна на Гугушева.

„За мен има някои неща, които са доста спорни от етична гледна точка. Има съмнения, които аз за себе си не мога да изясня“, коментира Тодоров, добавяйки, че трябва да се завишат критериите към всички заместници на административните ръководители в съдебната система.

По-рано в понеделник Етичната комисия прие и становища за нравствените качества на тримата кандидати за главен прокурор – Сотир Цацаров, Борислав Сарафов и Галина Тонева.

Според комисията и тримата притежават нужните качества за заемане на длъжността главен прокурор.

Становищата ще бъдат качени на интернет страницата на ВСС, където вече се намират документи, свързани с тримата кандидати, както и техните конкретни концепции за бъдещето на прокуратурата.

Комисията се е самосезирала и във връзка с изявления в медиите на вътрешния министър Цветан Цветанов за това, че съдия от Апелативния съд в Бургас на два пъти е шофирал в нетрезво състояние.

#Галя Гугушева #сигнали #решение #Етична комисия #ВСС #Висш съдебен съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници