Борисов и ГЕРБ искали реактори в „Козлодуй“

Борисов и ГЕРБ искали реактори в „Козлодуй“
Все пак на референдума на 27 януари партията ще гласува „за“, защото в зададения въпрос на националното допитване нямало такова уточнение за нова ядрена централа. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

ГЕРБ подкрепят развитието на ядрената енергетика в България, но на площадките в АЕЦ „Козлодуй“, заяви премиерът и лидер на управляващата партия Бойко Борисов.

По думите на Борисов, казани в интервю за Дарик, в АЕЦ „Козлодуй“ имало всичко необходимо за ядрените мощности.

„Имаме прекрасна, сигурна и дай боже още дълги години да работи, ядрена централа в „Козлодуй“. Там имаме електропреносна система, имаме прекрасни инженери, имаме Пети и Шести реактор, хилядници, на които може да им се удължи животът и естественото място е да си дойде Седми реактор на мястото на Първи, Втори, Трети и Четвърти, които са спрени, впоследствие Осми. Това е политиката на ГЕРБ“, посочи Борисов.

Премиерът за пореден път подчерта, че ГЕРБ са категорично против изграждането на нова атомна централа в Белене заради непосилната й цена.

Все пак на референдума на 27 януари партията ще гласува „за“, защото в зададения въпрос на националното допитване нямало такова уточнение за нова ядрена централа.

#АЕЦ „Козлодуй“ #референдум #ГЕРБ #Бойко Борисов #Белене #министър-председател #ядрени мощности

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници