Комисията за борба с корупцията проверява фонд „Научни изследвания“

Комисията за борба с корупцията проверява фонд „Научни изследвания“
A A+ A++ A

Парламентарната комисия за борба с корупцията, ще изиска документи от всички институции за процедурата с конкурсите във фонд „Научни изследвания“, за която се твърди, че има нередности.

Председателят на комисията Бойко Великов от БСП заяви, че комисията е решила да поиска докладите на бившия изпълнителен директор на фонда д-р Емил Хорозов, доклада от проверката на АДФИ, както и доклада на сегашния шеф проф. Кирил Топалов, заедно с резултатите от проверката на образователния министър Сергей Игнатов, предаде „Дневник“.

Комисията за борба с корупцията е решила да изслуша и проф. Мирослава Кортенска, която също е подала сигнал за извършвани нередности във фодна за научни изследвания.

Великов каза, че през 2010 и 2011 г. в прокуратурата е постъпил сигнал от Хорозов и затова депутатите ще се обърнат и към обвинението, за да разберат дали има извършена проверка и какви са резултатите след нея.

Великов съобщи, че в комисията  е постъпил и сигнал срещу вече бившия кандидат на СДС за конституционен съдия прокурор Галя Гугушева със съмнения за нарушения при разпределението на делата.

По този сигнал комисията ще се занимава след Нова година.

До края на януари Комисията за борба с корупцията ще събере в книжка сигналите, които са разглеждани през цялата година.

Великов уточни, че 50-те сигнала могат да се групират в три категории – такива, по които няма действия, при които няма отговор над една година и такива, при които се работи, но е нужна допълнителна проверка.

#Бойко Великов #БСП #Комисия за борба с корупцията #проверка #конкурси #сигнал #нередности #Фонд „Научни изследвания" #Мирослава Кортенска #Галя Гугушева #ДЕЛА #Емил Хорозов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници