Служителите на ВМЗ – Сопот започват ефективен протест

Служителите на ВМЗ – Сопот започват ефективен протест
На 5 ноември пък стана ясно, че единствено фирматан „Емко" ЕООД има шанс да купи ВМЗ-Сопот. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Работниците от Вазовските машиностроителни заводи – Сопот излизат на ефективна стачка този четвъртък, съобщиха от КТ „Подкрепа".

След многобройни протести се взе решение заплатите  на служителите да бъдат изплатени, с което стачките бяха прекратени.

На 20 ноември представителите на работниците  подписаха споразумение със собственика на ВМЗ, според което до края на месеца трябваше да бъдат изплатени полагащият се аванс за октомври и остатъкът от заплатата за септември.

До 30 ноември обаче хората получиха само по 60 лв. от заплатата си за месец септември.

Стачката ще започне в 8:10 часа и ще продължи додокато не бъде сключено споразумение, удовлетворяващо служителите на Вазовските заводи, предаде БГНЕС.

Исканията на работниците са за изплащането им на заплатите, осигуряване на работа и подходящи условия на труд през зимата.

Служителите на ВМЗ – Сопот вече излязоха на предупредителна едночасова стачка пред административната сграда на завода в сряда, с което настояваха да им бъдат изплатени дължимите от септември възнаграждения.

Обединеният стачен комитет и синдикалните ръководства на КНСБ и КТ „Подкрепа" в дружеството са категорични, че стачните действия ще продължат до изплащане на всички дължими суми на служителите.

На 5 ноември пък стана ясно, че единствено фирматан „Емко" ЕООД има шанс да купи ВМЗ-Сопот, тъй като двама от тримата участници, които да подали документи в Агенцията по приватизация не отговарят на условията на стратегията за раздържавяване на дружеството и отпадат от по-нататъшно участие

#ВМЗ-Сопот #служители #работници #протест #стачка #заплати #възнаграждения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници