Цацаров: Имам енергия и идеи за надпреварата

Цацаров: Имам енергия и идеи за надпреварата
Относно отрицателното становище на Българския хелзински комитет (БХК) за кандидатурата му Цацаров отговори, че има процедура, в която всеки има право да представи своето становище. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Не мога да кажа с какво съм по-добър от другите кандидати, след като съм тръгнал в тази надпревара, имам идеи и енергия, за да ги реализирам, но такива имат и другите кандидати, заяви претендентът за нов главен прокурор Сотир Цацаров.

Цацаров, който е председател на Окръжния съд в Пловдив, и останалите двама кандидати – зам. главният прокурор при ВКП Галина Тонева и Борислав Сарафов, който е ръководител на Специализираната апелативна прокуратура,  ще трябва да бъдат изслушани от етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) този понеделник.

Цацаров каза, че е готов да отговори на всички въпроси на комисията, като очаква да му бъдат зададени и допълнителни, предаде Информационна агенция „Фокус“.

„За целите на тази процедура идвам с нормални очаквания. Не зная с какво бих бил по-добър от другите двама кандидати - те имат идеи и енергия. Всеки от нас има нещо, което е позитивно, нито един от нас не е изцяло негативен, колкото и за него да казват, че е такъв“, коментира Цацаров.

Относно отрицателното становище на Българския хелзински комитет (БХК) за кандидатурата му Цацаров отговори, че има процедура, в която всеки има право да представи своето становище.

„БХК е неправителствена организация, прочетох становището, което дават за качествата ми като юрист, нищо не мога да кажа. Всеки има право на становище“, добави Цацаров.

На въпрос какво означава „твърда политика“, Цацаров обясни, че това е свързано с извадени от контекста негови думи в едно интервю, че в Пловдивския окръжен съд има по-твърда наказателна политика.

„Не може да се говори за политика на съд, говорил съм за съвкупност от практики при разглеждането на делата, следователно да се говори за политика на съда е малко престорено“, заяви Цацаров.

#Сотир Цацаров #ВСС #Етична комисия #главен прокурор #Висш съдебен съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници