Фидосова: НАП се самосезира заради Гугушева

Фидосова: НАП се самосезира заради Гугушева
Председателят на правната комисия в парламента Искра Фидосова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Националната агенция за приходите (НАП) се е самосезирала заради сигналите, които постъпиха срещу номинираната от СДС за конституционен съдия Галя Гугушева, заяви председателят на правната комисия в парламента Искра Фидосова.

„НАП са се самосезирали по случая с Галя Гугушева, може би и до там трябва да изпратя писмо днес с искане да бъдем уведомени какви са резултатите от проверката“, посочи Фидосова в петък, цитирана от БГНЕС.

Председателят на парламентарната правна комисия е изпратила писма до Висшия съдебен съвет, Инспектората към ВСС и до Агенцията по вписванията във връзка с двата сигнала, получени в правната комисия за единствения кандидат за член на Конституционния съд Галя Гугушева.

„Искаме ВСС, Инспектората и Агенцията по вписванията да ни отговорят дали са извършвани проверки на Галя Гугушева, разполагат ли с данни от тях и да ги предоставят на комисията“, обясни Искра Фидосова.

Сигналите са пратени и до Галя Гугушева с искане по нейна преценка към писмения отговор да изпрати и съответните документи.

#Искра Фидосова #Националната агенция за приходите #НАП #Галя Гугушева #СДС #Висшия съдебен съвет #ВСС #Агенцията по вписванията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници