Кметът на Свищов напусна СДС ядосан на Кабаиванов

Кметът на Свищов напусна СДС ядосан на Кабаиванов
По неговите думи СДС никога не е имало такова абсурдно управление, каквото в момента се реализира от ръководството на десницата. Снимка: Община Свищов
A A+ A++ A

Кметът на Свищов Станислав Благов, който преди дни обяви, че напуска СДС, внесе оставката си в централата на сините.

В четвъртък заедно с Благов, лидери на местни организации на партията от района, както и членове на младежката структура, внесоха заявленията си за напускане на  СДС на „Раковски“ 134, предаде Дарик.

Те не са съгласни с водената от ръководството на сините политика, начело с председателя Емил Кабаиванов.

Всични подали молби за напускане смятат да продължат във фракцията „Единство“ на Мартин Димитров и евродепутата Надежда Нейнски.

На влизане в централата на СДС Станислав Благов сподели, че е тъжен и гневен, защото от партията са провалили не мечтите на един човек, а мечтите на голяма част от българското общество, на демократично мислещите хора, вървейки по някакъв сценарий.

„Те преминаха всякакви граници на морал. Изхвърлиха депутати, утвърдени демократи, и не приеха друго мнение, не приеха различно мнение. СДС е преминал през много метаморфози, преживял е много рани“, коментира Благов.

По неговите думи СДС никога не е имало такова абсурдно управление, каквото в момента се реализира от ръководството на десницата.

Той бе категоричен, че „няма да хвърля камък по СДС, защото няма как да хвърля камък към нещо, към което сме мечтали, в което сме вярвали и сме отправяли надежда. Сигурен съм, че има път и този път е на обединяване на онези демократи, на онези можещи, способни хора, които изведоха като цел промените в България, реформите в България“.

Преди седмица Националният съвет на десницата отстрани депутатите Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Шарков, защото не подкрепиха номинацията на президента Петър Стоянов за конституционен съдия, издигната от СДС.

Веднага след решението за отстраняването на депутатите евродепутатът и бивш лидер на СДС Надежда Нейнски изпрати в отворено писмо до Кабаиванов молбата си за напускане на десницата.

От партията си тръгна и депутатът Цветан Костов заради нейния „комунистически тип“, както сам той я нарече, след което го последва и Емануил Йорданов.

Малко след това се оказа, че Михаил Михайлов пък загуби правото си глас заради неплатен членски внос.

#кмет на Свищов #Станислав Благов #СДС #оставка #Емил Кабаиванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници