Снегорините плъзнаха по улиците на София

Снегорините плъзнаха по улиците на София
Приоритетно ще се обработват улиците и булевардите, по които се движи масовият градски транспорт, съобщиха от Столична община. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

След падането на първия сняг в София всички райони на столицата вече се обработват срещу заледяване по нареждане на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Приоритетно ще се обработват улиците и булевардите, по които се движи масовият градски транспорт, съобщиха от Столична община пред БТА.

Поради намалената видимост и засилващия се трафик в края на работния ден, от Столичната община призовават водачите на автомобили да шофират внимателно и само със зимни гуми.

От общината съобщиха още, че е спряно движението на тежкотоварни автомобили над 16 тона по пътя Княжево - Владая.

„Докладваха ми, че на моста на бул. „Цариградско шосе" и на бул. „Яворов" вече има машини," каза в следобедните часове Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че снегорините трябва да излязат на общо 64 точки.

„Важното е на основните улици да има достатъчно техника, за да сме сигурни, че към 17:00 часа, когато започне интензивното движение, няма да се наложи да излизат," каза още столичният кмет.

Миналата седмица Йорданка Фандъкова обяви, че общо над 170 снегорина са готови да чистят в София.

Машините са задължени да потеглят от точките веднага след началото на снеговалежа. На изпълнителите ще се плаща само при реално свършена работа.

#сняг #снегорин #зимно почистване #Йорданка Фандъкова #кмет на София #Столична община #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници