Независими депутати внесоха кандидатурата на СДС за КС

Независими депутати внесоха кандидатурата на СДС за КС
Кандидатурата на Галя Гугушева за конституционен съдия е надпартийна, обяви независимият депутат Димитър Карбов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Независими депутати внесоха кандидатурата на прокурор Галя Гугушева за конституционен съдия, предложена от СДС.

„Кандидатурата на Галя Гугушева за конституционен съдия е надпартийна“, обяви независимият депутат Димитър Карбов на брифинг в парламента.

Минути по-рано той и колегите му Валентин Николов и Огнян Тетимов внесоха в деловодството на НС кандидатурата на Галя Гугушева, предаде БГНЕС.

До номинацията на прокурорката се стигна след бурен скандал в СДС след уговорката между лидера Емил Кабаиванов и премиера Бойко Борисов десницата да номинира кандидат за член на Конституционния съд, когото депутатите от мнозинството да подкрепят.

Сините депутати моментално се обявиха против такъв сценарий и отказаха да внесат издигнатата от СДС кандидатура на президента Петър Стоянов, който междувременно се отказа от номинацията под предлог, че не може да остави международните си ангажименти.

Впоследствие СДС номинира в четвъртък прокурор Галя Гугушева, а с внасянето на кандидатурата й се наеха отцепници от парламентарната група на „Атака“.

„Вчера сдружение „Патриот“ сключи споразумение със СДС и заявихме бъдещо партньорство, което ще се развие в законодателна инициатива в 41-вото Народно събрание“, заяви Димитър Карбов.

Той разказа, че тримата членове на управителния съвет на сдружението са присъствали на среща на „Раковски“ 134, на която били запознати с номинацията на десницата за член на КС.

„Бяхме запознати с нейната биография на безупречен прокурор в съдебната система, с отличията й и с професионалната й квалификация“, допълни Димитър Карбов.

#Конституционен съд #независим депутат #Огнян Тетимов #Валентин Николов #Димитър Карбов #СДС #Галя Гугушева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници