Смелият Явор Божанков, който "сипа" на Корнелия, вече официално е независим депутат

Смелият Явор Божанков, който "сипа" на Корнелия, вече официално е независим депутат
A A+ A++ A

Явор Божанков официално вече е независим депутат. Той е освободен и от поста парламентарен секретар на парламентарната група на "БСП за България".

Също така той вече не е член на парламентарната Комисия по конституционни въпроси и на Комисията по околната среда и водите. Новината съобщи председателят на Народното събрание Вежди Рашидов.

На извънредното заседание на НС Рашидов заяви, че на 9 декември парламентарната група на "БСП за България" е взела единодушно решение за изключването на Явор Божанков. Затова той губи и членството си в парламентарните комисии.

Припомняме, че Божанков бе изключен от парламентарната група на "БСП за България" заради изказването му, придружено с гласуване, в подкрепа на предоставяне на военна помощ за Украйна, въпреки решението на Националния съвет на БСП и Общото събрание на парламентарната група да се гласува "против".

Парламентарната група на "БСП за България" призова Божанков да напусне и парламента, но в неделя той заяви, че остава като независим народен представител в парламента и няма да напуска НС. През уикенда Божанков си татуира на рамото черна овца с папийонка, каквато самият той често носи.

#Явор Божанков #независим депутат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници