Борисов и Цветанов търсят „послушен главен прокурор“, твърди ген. Атанасов

Борисов и Цветанов търсят „послушен главен прокурор“, твърди ген. Атанасов
Знаейки какви престъпления вършат, Борисов и Цветанов ще опитат да гарантират в бъдеще непотърсване на наказателна отговорност, смята ген. Атанасов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов търсят „послушен главен прокурор“, заяви общинският съветник от ДСБ и бивш директор на Национална служба „Сигурност“ ген. Атанас Атанасов.

По думите му процедурата по издигане на главен прокурор остава встрани от общественото внимание, но се случва с дейното участие на „пропагандната машина на властта“, предаде БГНЕС.

Според ген. Атанас Атанасов Цветан Цветанов и Бойко Борисов се интересуват от избора на главен прокурор почти колкото и от резултата на предстоящите избори през 2013 г.

„Знаейки какви престъпления вършат, им се иска да опитат да гарантират в бъдеще непотърсване на наказателна отговорност. За лична сигурност, така да се каже“, подчерта Атанас Атанасов.

„Видяхме как Цветанов и Борисов правят избори и на тях им трябва главен сценарист на тяхната киномашина. Защото, ако има един послушен главен прокурор, който да образува дела срещу неудобните за властта, във време, в което властта му посочва, това за тях ще бъде основен ресурс на предизборната кампания. Поради тези причини изборът на удобен главен прокурор за властта е изключително важно обстоятелство“, посочи Атанас Атанасов.

Той твърди още, че премиерът и вътрешният министър са „спуснали“ на ВСС порочна процедура за избор на главен прокурор, която да осигури контролиран избор.

„Поради тази причина искат и участват в разгара на други обществени скандали, за да може покрай тях встрани да остане тази основна тяхна задача. Затова надигам глас и това не е само мой анализ, а разполагам с много надеждна информация за този замисъл“, подчерта още ген Атанас Атанасов, имайки предвид скандала в СДС.

#Бойко Борисов #премиер на България #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #главен прокурор #Атанас Атанасов #ВСС #ДСБ #общински съветник #СДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници