Лекар се изгаврил с близките на починалата Даная, министърът иска наказания

Лекар се изгаврил с близките на починалата Даная, министърът иска наказания

БТА

A A+ A++ A

Здравният министър Христо Хинков очаква отнемане на лекарски права. Той призовава Българския лекарски съюз да се намеси в случая със записа от „Пирогов“, в който се чува как медици от спешната болница отправят закани срещу близките на починалата миналата година Даная. Това обяви самият Хинков пред бТВ.

Лекарят от най-голямата спешна болница произнася следните думи по отношение на близките на 15-годишното момиче: „Трябва да се направи всичко възможно, за да усетят болката тия хора.“

„Ужасно е това, което е казано. Това не може да бъде лекар. Това е форма на садистично удоволствие да се очаква, че хората, които са претърпели една болка, ще продължат да изпитват болка. Има етична комисия на БЛС и очаквам, че тя най-сетне ще вземе едно сериозно становище и може да реши да отнеме лекарските права на този човек. Абсолютно би трябвало за такова изказване да се направи сериозно разследване, да се говори с този човек от Комисията по лекарска етика и тя да предложи да му се отнемат поне временно правата“, каза той.

#Даная

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници