ПП-ДБ: Проблем с фискалния резерв няма

ПП-ДБ: Проблем с фискалния резерв няма

БГНЕС

A A+ A++ A

„Проблем с държавния бюджет няма. Проблем с фискалния резерв няма. С 9,9 млрд. резерв оставихме държавата“. Това заяви Венко Сабрутев от ПП-ДБ на извънредна трибунка в НС.

Сабрутев направи съвместно изявление с Мартин Димитров, Венеция Ангова и Георги Ганев от ПП-ДБ.

Според Сабрутев продължава комуникацията със сплашване на гражданите, че държавата ще фалира. „Това е манипулация. В края на месеца излизат реалните резерви на държавата. В края на март месец бяха тези 9,9 млрд. След решенията за допълнителни разходи в бюджет 2024 г. резервът бе намален“, обясни депутатът.

Георги Ганев подчерта, че в края на април състоянието на държавата ще бъде такова каквото и в края на март - 9,9 млрд. „Няма проблем. До края на месеца би следвало да се съберат приходите“, добави депутатът от ПП-ДБ.

Новият служебен финансов министър Людмила Петкова заяви, че фискалният резерв на държавата е с почти 3 милиарда по-малко от обявения от доскорошния министър на финансите Асен Василев. Така в резерва вместо 9 млрд. има 6,7 млрд. лв.

Последваха остри критики от страна на част от парламентарните групи.

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви, че от месеци призовава за по-консервативна бюджетна политика, а лидерът на “Възраждане” коментира, че заради 3% дефицит Василев рискува цялата финансова система на българската държава.

#"Продължаваме промяната"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници