От ПП-ДБ няма да дадат политическа подкрепа на отделни министри в служебния кабинет

От ПП-ДБ няма да дадат политическа подкрепа на отделни министри в служебния кабинет
A A+ A++ A

Коалицията "Продължаваме Промяната - Демократична България" изпратиха позиция във връзка с предстоящите консултации при президента Румен Радев в петък (5 април).

"ПП-ДБ сме убедени, че служебният кабинет трябва да се концентрира преди всичко върху основната си задача - да осигури честни и добре организирани избори. Коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" няма да участва в съставянето на кабинета под никаква форма и няма да даде политическа подкрепа на отделни министри.
Отговорността за кабинета и управлението на страната в следващите месеци остава изцяло на кандидата за министър-председател", посочиха от партиите.

На 5 април (петък) от 09:30 ч. в изпълнение на Конституцията президентът Румен Радев ще се срещне на „Дондуков“ 2 с кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев, на когото на 30 март възложи да предложи състав на служебно правителство.

В съответствие с основния закон на България държавният глава ще проведе задължителните консултации с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание.

#"Продължаваме промяната" #Продължаваме Промяната - Демократична-България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници