BILD: Показанията на терористите от "Крокус" за връзки с Украйна са получени чрез изтезания

BILD: Показанията на терористите от "Крокус" за връзки с Украйна са получени чрез изтезания

kp.ru, Колаж: Фокус

A A+ A++ A

Показанията на терористите, които разстреляха и запалиха хора в московската концертна зала "Крокус Сити Хол", за връзки с Украйна са получени с изтезания, пише BILD.

Изданието отбелязва, че вчера руските телевизии са показали видео на ФСБ от разпит на заподозрени за терористичната атака от 22 март. На разпространения запис те заявяват, че след атентата уж възнамеряват да отидат в Киев. Колумнистът на BILD Филип Пятов отбеляза, че тези свидетелства са изфабрикувани. В тази връзка той дава няколко аргумента:

Според първия от тях, заподозрените са били изтезавани. "След ареста си мъжете са били подложени на жестоки мъчения от руските сили за сигурност. Много вероятно е терористите да са били принудени да кажат точно това, което Москва иска да чуе от тях“, отбелязва журналистът.

Той посочва още, че показанията са прочетени от лист. "Прави впечатление, че терористите четат изявленията си от лист хартия, понякога гледат напрегнато в една точка зад камерата и говорят неестествено бързо и ясно, въпреки че руският не е техният роден език“, отбеляза журналистът.

Освен това няма доказателства за граничен коридор, който да потвърди истинността на думите на терористите. "Руските телевизии съобщиха, че в деня на терористичната атака украинската армия уж е разминирала две села близо до границата, за да могат терористите да я пресекат, но руснаците не са предоставили никакви доказателства за това“, подчерта Пятов.

И накрая, групировката "Ислямска държава“ директно пое отговорност за терористичната атака, а украинските власти многократно отричаха всякакво участие в атаката, пише ИА Фокус".

#Крокус сити хол #терористи #изтезания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти