Диана Дамянова пак разби ПП: Направиха Конституцията на баница! Петков и Пеевски се наричат Кики и Диди!

Диана Дамянова пак разби ПП: Направиха Конституцията на баница! Петков и Пеевски се наричат Кики и Диди!

ФБ/Диана Дамянова

A A+ A++ A

Кирил Петков и Делян Пеевски се наричат Кики и Диди. Знам го от парламента. Много хора го знаят. Това каза по Нова тв бившият пиар на ПП Диана Дамянова.

"Кучето е заровено в списъка, от който президента Румен Радев трябваше да избира. Конституцията е направена на баница с тези реформи. Имало е опция. Конституционалисти казват, че е можело кабинетът на Денков да докара до избори. Можело е в този списък да се сложат заместник-председателите на Народното събрание (НС) и така нямаше да е целия от ГЕРБ", посочи Дамянова, която работеше с "Продължаваме промяната" като пиар, коментирайки избора на Димитър Главчев за служебен премиер и евентуалния състав на неговото правителство.

"Но истината е, че тази Конституция е писана да се погаси някакъв срок. Ако наистина някъде в света ви дадат да направите проект от 69 части, а вие направите само една, ще ви уволнят на секундата. Тук така е направено. Вчера Христо Иванов казва, че е изненадан, че са дошли избори. Тези промени не са правени с оглед бъдещето на България, а са правени, просто да бъдат направени", продължи тя.

Изборът на Димитър Главчев е напълно естествен, допълни Дамянова.

"Имаше само един от ПП, който има пълна несъвместимост", коментира тя по повод реда по който президентът трябваше да избере името на служебния премиер.

"Това зависи от това до каква степен ще се залегне на професионалисти. В единия лагер разчитат на чара на Борисов, в другия на чара на Петков, който е загасващ. Кампанията е подадена. Едната страна, ГЕРБ, ще казва: "Много добри момчета, какво им стана?" - което е гениално поведение на Борисов.
Другата страна вече е ясна, преди беше "има как", а накрая излезе "няма как". Тезата за избори до дупка вече се е състояла преди повече от 30 години и тя има своите драматични резултати от гледна точка на демократичния процес.

Те не знаят, че тези неща са се случили. А кой ще понесе вината за изборите - ще се обвиняват взаимно. Хората спряха да се интересуват от това, интересуват се какво става в бъдеще", обясни Дамянова.

Според нея има три варианта.

"Първи вариант - същата конфигурация, при която ПП са загубили част от електората си в резултат на сглобката. Те загубиха на три пъти. Един път загубиха с това, че се сглобиха, вторият път, че се обикнаха. Кирил Петков и Делян Пеевски се наричат Кики и Диди. Знам го от парламент. Третият път е когато отново сдадоха властта. Щета ще има", каза Дамянова.

"ГЕРБ е в някакъв сравнителен възход, също ДПС е във възход. Във възход е и "Възраждане".

Картинката ще е подобна. Или ще е различна в смисъл, ще има 2-3 по-големи партии, с които Борисов ще трябва да се съобразява. Но че Борисов е с най-голямата партия, няма съмнение", продължи с прогнозите Дамянова.

Вариантът е избори до дупка, докато се спечелят 121. Или вариант две - прошка, поне временна, за да може да оправим нещата. Не искам да прощавам на Борисов, водила съм големи битки с него, но не мога да го наказвам докато съм в една власт с него", обобщи Дамянова.

"Вярваме, че на обществото, на хората наистина им писна от неспособността на хората, които ги представляват, да намират работещи решения. Да намират смисъл и разум, да оставят този измъчен народ намира, да създава блага, а не да го занимават със своята компетентност", коментира психологът Росен Йорданов.

„Разговорът кой е виновен се отнася основно до това да сплотяват все пооредяващите си твърди ядра. Разговорът вече е кой е по-нормален. Вярвам, че на хората наистина им писна от неспособността да се намират работещи решения от хората, които ги представляват", заяви Росен Йорданов.

Йорданов каза още, че Главчев е бил единствената възможна разумна фигура в тези условия. Дамянова допълни, че служебният кабинет е политически, което е логично. Тя очаква разумен кабинет, тъй като Димитър Главчев е „смислен човек".

Те не са предполагали, че Иванов ще заложи, че встъпвайки в длъжност трябва да се готвят за премиерския пост. Това са хора, които са работели само в един сектор, как ще намерят министър на здравеопазването, на външните работи? Стига с мечтите", каза Йорданов.

"Дори и коментаторите трябва да излязат от тяснопартийния пропаганден модел. Защо се провалиха? Бяха прилагани страшно много мръсни трикове", отбеляза психологът.

"Въображаем проблем, както беше с външния министър. Ултиматуми, екстремни изисквания, които непрекъснато се повишават.

Манипулативно се отлагат решения, за да може да се реализира втория мандат. Не може да искаш срещу нищо, нещо.

Те не осъзнаха, че имат общ интерес - имаха нужда от време. Напълно съм убеден, че Борисов не искаше да има избори, защото това е човек, който 3 пъти е бил премиер", анализира Йорданов.

Дамянова даде прогноза какъв може да е съставът на кабинета "Главчев".

"Служебният кабинет е политически кабинет. Логично е в него да има политически свързани хора. Не е скандал, логично е.

Очаквам, че това ще бъде един разумен кабинет. Той е смислен човек.

Самият той ще направи равно отдалечен кабинет, ще се опита да уйдиса на всички. Друг въпрос е до каква степен ще се съобрази с червените линии на някои демократични сили.

Истината е, че преговорите са зациклили на тема персонален състав. Политическият проблем на България е следният - ПП, или каквато друга сила да се яви, трябва да реши големия въпрос, могат ли да накажат, докато съуправляват. Аз ще ви кажа: "Не, не могат!", каза още Дамянова.

Вариантът е избори до дупка, докато не спечелим, другият вариант е прошката.

#Диана Дамянова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Мнения
Последно от Мнения

Всички новини от Мнения »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници