Боряна Димитрова: Съставът на правителството дава възможност на ГЕРБ да излезе от изолацията

Боряна Димитрова: Съставът на правителството дава възможност на ГЕРБ да излезе от изолацията

бТВ

A A+ A++ A

При положение че споразумението за общо управление между "Продължаваме промяната - Демократична България" и ГЕРБ - СДС не е подписано, то изглежда разломите между двете парти са много по-големи от представените през последните дни", коментира пред БНТ думите на Мария Габриел, след връщането на изпълнения мандат за правителство социологът Боряна Димитрова от "Алфа рисърч"..

Тя посочи и какви са евентуалните рискове за "Продължаваме промяната - Демократична България", след като са били поставен пред свършен факт за състава на кабинета. "Ако ПП-ДБ приемат този състав на правителството, рискът е по-дългосрочен, стратегически. Ако не приемат обаче се изправят пред краткосрочния риск от представянето си на едни скорошни национални избори, където потенциалът им е по-малък от на ГЕРБ", каза още Димитрова.

Според нея има ясна заявка от страна на ГЕРБ, че няма да позволи да бъде идентифициран като инициатор на предсрочни избори. Димитрова посочи, че все още остава отворена вратата за предсрочни избори, тъй като предстои гласуване на кабинета в парламента. Тя е на мнение, че дори кабинет да има, изострените отношения при формирането му залагат много мини пред бъдещото правителство.

Боряна Димитрова посочи, че съставът на правителството дава възможност на ГЕРБ да излезе от изолацията и в международен аспект. "Взетите от тях министерства, които са един мост на България към партньорите и които са свързани с реализация на важни проекти и политики, говоря за енергийното, в момента там е тежестта на ГЕРБ и те придобиват по-голяма степен на влияние", коментира социологът.

#Боряна Димитрова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Мнения
Последно от Мнения

Всички новини от Мнения »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници