Протест срещу забраната за пушене: Децата ви не ядат чист въздух!

Протест срещу забраната за пушене: Децата ви не ядат чист въздух!
лозунга „Децата ви не ядат чист въздух" около 200 хотелиери, ресторантьори и граждани протестираха срещу забраната за тютюнопушене на закрито. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С лозунга „Децата ви не ядат чист въздух" около 200 хотелиери, ресторантьори и граждани протестираха срещу забраната за тютюнопушене на закрито пред сградата на Общината в Стара Загора.

Протестиращите издигнаха още плакати с надписи „Не убивайте бизнеса, искаме работа", „Равни права за всички", „Това е дискриминация", „Не ни изпращайте на борсата", предаде БГНЕС.

Ресторантьорите настояват законът да се върне в стария му вид, когато помещенията се разделяха на зали за пушачи и непушачи, заведения до 70 кв. метра можеха да избират статута си, а нощните бяха без забрана за тютюнопушене.

Те обявиха, че ще продължат да протестират, докато постигнат своите искания, тъй като споделят, че бизнесът им още от сега търпи огромни загуби.

Протестиращите казват, че все още температурите са поносими и хората могат да си позволят да излязат навън да пушат, но когато температурите паднат доста под нулата, хората ще предпочетат да си изпият сутрешното кафе вкъщи, където могат да пушат на спокойствие и на топло.

Голяма част от собствениците на заведенията казват също, че вече са освободили част от персонала си и те са поели техните функции, тъй като не могат да им плащат.

#тютюнопушене #Закон за здравето #Стара Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници