Лунното затъмнение на 25-и март: Какво ни носи?

Лунното затъмнение на 25-и март: Какво ни носи?

Pixabay

A A+ A++ A

Лунното затъмнение, което ще се случи на 25 март, открива сезона на пролетните затъмнения през 2024 г. и ще акцентира върху принципа на знака Везни – това са социалните отношения, партньорството, сътрудничеството, както и всички официални съюзи, брака, включително. Пролетните затъмнения през тази година ще променят живота на представителите на Кардиналния кръст – Овен, Рак, Везни, Козирог.

Лунното затъмнение ще настъпи на 25 март в 5-ия градус на знака Везни в 09:13 ч. върху Низходящия лунен възел, което може да се нарече "освобождение".

Низходящият или Южният възел е това, което си отива, той е миналото, нещо, което няма продължение. Затова при това затъмнение можете да се отървете от ограничаващите обстоятелства, от това, което пречи и блокира по-нататъшното развитие. Пролетният коридор на затъмненията ще бъде затворен от слънчевото затъмнение на 8 април в знака на Овена.

Затъмненията са особен астрологичен фактор, който може много силно да промени хода на живота на човека. Често астролозите наричат затъмненията фатален фактор, но затъмненията не са фатални за всички. И невинаги фаталността е лоша от гледна точка на астрологията. Фаталността е неизбежност, т.е. неизбежен възход и успех или неизбежно падение и криза.

Затъмненията по оста на кардиналните знаци на зодиака Овен – Везни ще бъдат катализатори на повратни моменти в живота на много хора и те няма да бъдат непременно негативни. Всичко зависи от наталната карта и индивидуалните прогнози. Затъмнението е временно угасване на източника на светлина.

Предстои ви важна година, ако рожденият ви ден се пада в този коридор на затъмненията. Повдигат се кармични теми в сферата на взаимоотношенията, партньорите по-често се дразнят един друг, проявяват нетърпение, има тенденция да се разиграват драми заради дреболии. Внимателно проследявайте ситуации, срещи, предложения, мисли – затъмнението акцентира върху значими моменти. Променете живота си сега. Опитайте се да закриете дълговете, не реагирайте на външни дразнители, избягвайте да научавате за отношенията през този период, в противен случай кавгите могат да се проточат 9 и дори 18 години, а нанесената обида ще има ефект на бумеранг.

Лунното затъмнение настъпва при пълнолуние в близост до Лунните възли (до 18º орбис). Пълнолунието е опозиция на Слънцето и Луната, а Земята се намира между двете светила. В такива дни е важен балансът между вътрешното и външното. При Лунното затъмнение от Луната е налице дисбаланс, опозиция.

При Лунното затъмнение Луната отсъства и ролята на нощно светило се изпълнява от Слънцето. Лунното затъмнение може да се характеризира като затъмнение на Душата – няма Луна и има много Слънце. Луната е вътрешното, скритото, емоциите, интуицията. Слънцето е Съзнанието, яснотата, волята, личността, външността, демонстрацията.

При лунното затъмнение липсват емоции, трудно се проявява интуицията, вътрешният свят е празен. Поразеното его се компенсира с изобилие от воля, демонстрация на проявени качества. Можем да проявим емоции чрез демонстриране на Слънчеви качества, което не е естествено. През следващите дни преди и след лунното затъмнение на 25 март е необходимо да се откажем от старото, включително от всички видове зависимости. Необходимо е да се промени отношението към дома, към семейството, да се премахнат блокажите в отношенията с роднините.

Затъмнението върху Низходящия или Южния възел е нещо, което е ясно, познато. То вече е преминало и е познато. В миналото е имало усещане за яснота, но то е фиктивна достоверност. При лунното затъмнение няма такова усещане, а миналото е ясно и разбираемо. При затъмнение на Южния възел няма нужда да се рови в миналото.

Трябва да се помни, че затъмненията влияят на външните събития в много по-голяма степен, отколкото на живота на отделния човек. Въпреки това, ако коридорът на затъмненията докосне чувствителни точки от личния хороскоп, промените, предизвикани от влиянието на затъмненията, ще бъдат съдбоносни. Основното е да се разбере правилно какви подсказки изпраща Вселената, към какво тласка конкретния човек. Познаването на вашата натална карта помага да се подготвите за трудни периоди, както и да не пропуснете щастливи шансове.

Всяко затъмнение заема своето място в определено семейство, което има свои собствени характеристики. Тези семейства затъмнения са свързани с определени периоди от време, наречени цикли на Сарос, които имат начало, среда и край. Те са открити от вавилонците. От древни времена затъмненията са направили незаличимо впечатление на човека, като при някои народи то е било свързано с някакви мистични фатални процеси.

Всеки цикъл на Сарос продължава приблизително 1200-1300 години. Той започва в определен момент от време на северния или южния полюс в момента на слънчевото затъмнение, т.е. при новолуние, и се обозначава със съответната буква N (север) или S (юг). И така, тази серия Сарос има рождена карта. Всяко слънчево затъмнение и придружаващото го лунно затъмнение ще изразяват характеристиките на серията Сарос, към която принадлежат тези затъмнения.

Пролетният коридор на затъмненията от 25 март до 8 април принадлежи към 8 N серия Сарос, като отличителните черти на тази серия Сарос са изобретателност и искри на гениалност. В предишни години затъмненията от тази серия Сарос са били от 11 до 25 февруари 1952 г., от 21 февруари до 7 март 1970 г., от 3 до 18 март 1988 г., от 14 до 29 март 2006 г. Хората, родени през тези времеви интервали, както и в рамките на 5 до 6 месеца преди горепосочените периоди, имат натални затъмнения от серията Сарос 8 N. А това означава, че събитията от пролетта на 2024 г. са от голямо значение за вас и полагат основите на дълъг период от време, поне за 9 – 10 години, а дори и за всичките 18 – 19.

#лунно затъмнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници