Лунна диета през февруари - кои са подходящите дни за отслабване

Лунна диета през февруари - кои са подходящите дни за отслабване

canva

A A+ A++ A

Започваме всяка нова година с обещание за това да се храним по-здравословно и като цяло да променим начина си на живот в посока, която да ни направи по-здрави и балансирани. От първи януари, от другата седмица... Така неусетно минава и първият месец в годината, през който е имало събуждане на нашата мотивация.

Но ето че февруари месец е тук и ние нямаме никакво намерение да отлагаме лунната диета. Един чудесен детокс режим, който би могъл да постави началото на едно по-балансирано и полезно меню, който може да събуди желанието ни да спортуваме редовно.

За лунната диета е характерно, че се следват определени фази на Луната. В рамките на 24 часа приемаме само плодови и зеленчукови сокове, билкови чайове, вода. Важно е соковете да бъдат прясно приготвени, да не са готови, от кутия. Не се разрешава мед, други подсладители и други храни, дори айрян и прясно мляко. По време на новолуние някои хора успяват да направят режима в рамките на 36 часа от настъпването на съответната фаза.

Лунната диета помага да елиминираме част от токсините и задържаните излишни течности в организма. При този процес е възможно да се усети главоболие. След като приключи лунната фаза е важно да се захраним малко по малко, с домашни бульони, пюрета, леки меса, кисело мляко. По този начин намаляваме риска от стомашно-чревни проблеми.

До следващата фаза от лунната диета е хубаво да се опитаме да намалим консумацията на колбаси, зрели сирена, захарни и тестени изделия. По този начин малко по малко и без излишен стрес успяваме да пренастроим тялото си към един по-здравословен начин на хранене.

Режимът не се препоръчва на бременни, кърмещи, а ако страдате от някакво заболяване, също не предприемайте подобни диети, без консултация с лекар.

Ето и фазите на Луната за лунната диета за февруари:

  • 3.02.2024г. – 01:08 часа – последна четвърт;
  • 10.02.2024 г. – 01:44 часа – новолуние;
  • 16.02.2024 г. – 17:06 часа – първа четвърт;
  • 24.02.2024 г. – 14:19 часа – пълнолуние.


#диета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите