Великобритания разсекрети ВИДЕО на лазерното "оръжие на бъдещето"

Великобритания разсекрети ВИДЕО на лазерното "оръжие на бъдещето"

Стоп кадър/@grantshapps

A A+ A++ A

Британското министерство на отбраната публикува видео от работата на лазерното "оръжие на бъдещето" DragonFire, стрелящо по въздушни цели.

Първото британско лазерно оръжие, наречено DragonFire, беше успешно изпробвано за сваляне на движещи се със скоростта на светлината дронове през февруари, съобщи тогава министърът на отбраната на Обединеното кралство Грант Шапс в социалната мрежа Х (Twitter).

DragonFire е толкова точен, че може да уцели монета от 450 грама (1 паунд) от разстояние един километър, се посочва в изявление на Министерството на отбраната на Обединеното кралство. Максималният му обсег обаче е класифициран като отбранителна тайна.

Освен това оръжието е и много евтино. Експлоатацията му струва по-малко от 10 паунда (23.13 лева) на изстрел, което е доста по-малко от хилядите паунда, необходими за прихващане на дрон в Червено море, например.

Разработването на DragonFire изискваше инвестиция от 100 млн. паунда (231.33 млн. лева), но единичната му цена е много ниска.

Изстрелването на DragonFire в продължение на 10 секунди е равностойно на разходите за използване на типичен радиатор само за един час, посочва Министерството на отбраната на Обединеното кралство, докато разходите за изстрелване на ракета могат да достигнат 200 000 долара (364 820 лева).


#лазерно оръжие #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници