Денков пред директора на МВФ: Можем да ускорим икономиката на България

Денков пред директора на МВФ: Можем да ускорим икономиката на България

МС

A A+ A++ A

Можем да ускорим икономиката на България - това послание отправи премиерът акад. Николай Денков пред Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд. Той посочи, че ръстът на брутния вътрешен продукт за 2023 г. е почти 2%, а инфлацията продължава да спада и в момента е около 3%.

В хода на срещата министър-председателят запозна директора на Международния валутен фонд с основните постижения на правителството до момента и с приоритетите и реформите в икономическата и финансовата политика.

„Присъединяването към еврозоната през 2025 г. е приоритет за България. Вече сме изпълнили изцяло три от четирите критерия“, заяви акад. Денков. И допълни, че има политическо съгласие и подкрепа за въвеждането на еврото в страната ни.

Премиерът представи и част от мерките, с които правителството подобрява условията за живот на хората. Сред тях са увеличаването на доходите и на средствата, които държавата дава в подкрепа на семействата с деца, както и предстоящият ръст на пенсиите с 11%.

Тема на разговор бяха и промените в конституцията и антикорупционните закони. Борбата с корупцията остава един от най-важните ни приоритети, категоричен е акад. Денков.

#Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници