НС ще изслуша Николай Денков във връзка с посещението му в Украйна

НС ще изслуша Николай Денков във връзка с посещението му в Украйна

МС

A A+ A++ A

Народното събрание включи в седмичната си програма за работа изслушване на министър-председателя Николай Денков във връзка с посещението му в Украйна и на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

► Искането за изслушване на министър-председателя е постъпило от парламентарната група на "БСП за България".

Преди гласуването му по настояване на Хамид Хамид от ДПС към искането за изслушване на Денков бе добавено да бъде изслушан и министърът на отбраната Тодор Тагарев. Предложението бе гласувано със 156 гласа "за", трима - "против" и 41 - "въздържал се". Точката е фиксирана като първа от програмата за работа на депутатите от програмата за четвъртък. Отново по искане на "БСП за България" парламентът включи в седмичната си програмата за работа Законопроект за представителните искове за защита на колективните интереси на потребителите. Нинова заяви, че този закон е внесен от служебния кабинет във време, когато е сформирано редовното правителство, но в рамките на този парламент. Тя настоя да бъде включен в програмата за четвъртък. Точката бе включена със 156 гласа "за", един - "против" и 41 - "въздържал се". От "Възраждане" поискаха изслушване на министъра на енергетиката Румен Радев, но предложението им бе отхвърлено. Депутатът Цончо Ганев настоя за отпадане от дневния ред на проекторешението, внесено от Явор Божанков и група народни представители, за освобождаване на Ивелин Първанов от комисията по външна политика. Парламентът отхвърли искането му. Проекторешения са внесени и от Атанас Атанасов за освобождаване на Ангел Георгиев от Комисия по външна политика, както и за освобождаване на Ивелин Първанов като член на Комисията по отбрана. Ангел Георгиев и Ивелин Първанов са депутатите от "Възраждане". БТА припомня, че на 20 февруари делегация на "Възраждане" посети Руската федерация по покана на партия "Единна Русия" и участва във Форум на поддръжниците на борбата с модерните практики на неоколониализма "За свободата на нациите".

Залата отхвърли предложенията за отпадане на въпросните проекти на решения от дневния ред и ще разгледа внесените проекторешения, въпреки че настояванията от страна на "Възраждане" са, че въпросните предложения са направени в нарушение на парламентарния правилник и по същество противоречат и на Конституцията. Цвета Рангелова цитира разпоредби от правилника, според които предложенията за напускане състава на постоянна комисия в Народното събрание се правят по предложение на парламентарната група, от която е даденият народен представител или по негово лично волеизявление.

#Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници