Николай Денков е на официално посещение в Украйна

Николай Денков е на официално посещение в Украйна

Нова ТВ

A A+ A++ A

Българската подкрепа за Украйна, две години след безмилостната агресия на Кремъл, ще изрази в Киев премиерът Николай Денков. Министър-председателят пристигна в украинската столица тази сутрин, за да подчертае, че правителството ни стои твърдо на страната на справедливостта и ще продължи да отстоява независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна. България е част от усилията на Европейския съюз, НАТО и международната демократична общност в подкрепа на Украйна.

България подкрепя независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в рамките на международно признатите ѝ граници, напомни акад. Денков преди заминаването си. Страната ни поддържа и украинската формула за справедлив, всеобхватен и траен мир, основан на принципите на Устава на ООН и международното право, както и всички усилия за световна среща на върха за мира с възможно най-широка международна подкрепа.

В Киев премиерът е придружен от министрите на правосъдието Атанас Славов, на енергетиката - Румен Радев, на околната среда и водите - Юлиян Попов, заместник-министрите на външните работи и отбраната - Тихомир Стойчев и Станимир Георгиев, както и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

#Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници