Денков за ротацията: За мен е важно да запазим добрия тон с Габриел

Денков за ротацията: За мен е важно да запазим добрия тон с Габриел

Дарик Нюз

A A+ A++ A

Министър-председателят Николай Денков коментира предстоящата ротация, меморандума, предложен от ПП-ДБ и разговорите му с външния министър Мария Габриел.

В меморандума се предлагат ясни механизми, в които да се подберат хора с качества и в същото време да е ясно кой носи политическа отговорност, заяви Денков на брифинг пред медиите.

По думите му става въпрос за процеси, които ще бъдат публично представени пред всички.

"Имахме разговор с г-жа Габриел вчера, тя каза, че ще е готова с прегледа на изпълнението на програмата в понеделник следващата седмица, така че ще имаме възможност да обсъдим и състава на МС", заяви Денков.

"Ние сме готови да влезем в преговори, това беше казано многократно", допълни той.

"По отношение на ротацията, за мен са важни две неща - ние трябва да запазим добрия, конструктивен тон с Мария Габриел, както досега сме имали, за да си имаме доверие, че можем да продължим да работим заедно и това е факт до момента", каза премиерът.

"За да съществува правителство, то трябва да изпълнява тази програма, за която сме се разбрали още отначало, когато беше избрано правителството, на което съм премиер", добави той.

По думите му същината на разговорите в момента е много повече в парламента дали ще има съгласие да се довършат реформите, които са започнати преди 9 месеца.

"Ако ние видим, че можем да работим позитивно, ще се опитаме да го направим", каза Денков.

По темата с Митрофанова Денков заяви, че е била извикана от МВнР, той няма отношение и не може да коментира.

#Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"