Заплахи към мъжа и децата на съдия Цариградска , тя: Защо продължават, след като Мартин Божанов е мъртъв?

Заплахи към мъжа и децата на съдия Цариградска , тя:  Защо продължават, след като Мартин Божанов е мъртъв?

Стоп кадър/ДНЕВНИК

A A+ A++ A

"Мафия не се бори с публично изслушване на свидетелите на мафиотските действия".

С тези думи съдията от плевенския окръжен съд Владислава Цариградска отклони исканията на депутатите от времената парламентарна комисия, която проучва имал ли е Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, влияние в съдебната власт, да назове имена на политици и депутати, свързани с него.

Цариградска, която през 2019 година е била заплашена от Божанов в съдебната зала, отговаря на депутатски въпроси, съобщи БНР.

"Нищо лично срещу госпожа Зартова, но имам достатъчно и документални основания, вън от това, което излиза в публичното пространство, да подозирам, че тя лично е допринесла за това Мартин Божанов да придобие този демоничен образ, който вече стана известен на българското общество и най-вече - да го кажем гражданствено-прокурорски чадър над него. Той не е само прокурорски, подозирам, че е чадър и от службите. Аз бях разпитана на 5 юли 2023 година, когато имаше благоволение от страна на прокурора след дълго мое настояване да получа качеството на пострадало лице, не защото ми харесва - за мен е унизително, че българската държава допуска това нещо да се случва. След като бях разпитана, представих всички доказателства. Много спешно се искаше да бъдат разпитани колегите ми, защото ние сме с много силни мрежи и това ни пази всъщност, не ни пази прокуратурата в лицето на г-жа Зартова, Кирилова, Сарафов, всъщност ни пази колегиалността и силната общностна подкрепа", заяви Цариградска.

В началото на своето изказване тя каза, че няма да съобщава имена, защото комисията трябва сама да стигне до тях. Цариградска разказа и за поредна заплаха от вчера - този път към мъжа ѝ и децата ѝ. Тя попита и защо, след като Мартин Божанов е мъртъв, продължават да текат заплахи към нея.

Тя призова да се изясни цялата истина за зависимостите в съдебната система, но изрази съмнение, че прокуратурата, въпреки че има необходимите инструменти, може да свърши тази работа, докато начело е Борислав Сарафов.

#Мартин Божанов - Нотариуса #Владислава Цариградска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници