Скраб от кафе за почистване на скалп

Скраб от кафе за почистване на скалп

pixabay

A A+ A++ A

Скалпът понякога се нуждае от по-дълбоко почистване, отколкото просто измиване с шампоан. Сега има много козметика за коса, която може да ви помогне в това.

Различни ексфолиращи шампоани, ексфолианти, маски могат да бъдат закупени в почти всеки магазин. Но тук ви предлагаме да използвате народни и достъпни средства.

Ползите от пилинг за тази област са изключително големи! Той не само ви позволява да "освободите" кожата от кератинизирани частици и остатъци от стилизираща козметика, но също така възстановява обогатяването на кожата с кислород, увеличава кръвообращението, което насърчава активния растеж на косата, намалява излишния себум и дори помага при пърхот. Като цяло, тази чудодейна процедура връща живота на косата ни!

Скраб от кафе за скалп

Кафето отдавна е известно със своите антиоксидантни и омекотяващи свойства. Кафето е незаменимо и при спа процедури и масажи, тъй като подобрява кръвообращението и стимулира регенерацията на клетките.

Скрабът за скалп от кафе се приготвя лесно у дома. Натуралното смляно кафе вече се продава във всеки магазин и се намира в почти всеки дом. Да не се бърка с разтворимо кафе.

Най-добре е да използвате сварено вече кафе и да се използва утайката като скраб. Намокрете косата и просто втрийте кафето в скалпа в кореновата част и оставете за известно време (10-20 минути). Определете индивидуално количеството кафеена каша.

За по-лесно нанасяне можете да добавите малко шампоан към кашата от кафе. След тази процедура кожата на главата ще бъде дълбоко почистена, косата ще стане лъскава и мека, плюс ще има положителен ефект от ароматерапията - все пак кафето има невероятен аромат.

Скрабът с кафе за скалпа помага за нормализиране на дейността на мастните жлези (особено полезно за тези с мазна коса) и помага в борбата с пърхота.

Тази скраб-маска за коса може да се използва не повече от веднъж месечно.

Противопоказания за използването на скраб от кафе: алергични реакции към кафе, много чувствителен скалп.

Косата се измива след пилинга, не преди това. Не го правете веднага след боядисване. Изчакайте да минат няколко дена. Бъдете внимателни: боядисаната коса може да загуби яркостта на цвета си от такъв скраб, а русата коса, напротив, може да бъде боядисана, ако използвате пилинг за кафе за главата.

#кафе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници