Отново затварят Айфеловата кула заради стачка

Отново затварят Айфеловата кула заради стачка

pixabay

A A+ A++ A

Айфеловата кула е затворена от днес заради възобновяване на стачка, обявиха пред Франс прес двете синдикални организации, представляващи персонала, които критикуват финансовото управление на обекта.

Се Же Те (CGT ) и "Работническа сила" (Force ouvriere ) поискаха от Парижкото кметство, мажоритарен акционер в Компанията за експлоатация на Айфеловата кула (Sete), да e "разумнo по отношение на финансовите си изисквания, за да гарантира устойчивостта на паметника и на компанията, която го управлява".


Достъпът до "Желязната дама" е преустановен в рамките на днешния ден, потвърди пред АфП персоналът на рецепцията.

Синдикатите, които вече стачкуваха в края на декември, в деня на 100-годишнината от смъртта на Густав Айфел осъждат икономическия модел, който е "твърде амбициозен и несъстоятелен" с "понижаване на работните бюджети" в съчетание със "свръхоценка на постъпленията".

Според двата синдиката този модел "е станал нежизнеспособен след периода на КОВИД, който е лишил монумента от 120 милиона евро постъпления от билети".

Те настояват за създаването на "специален дарителски фонд с оглед на очакваните колосални разходи през идните десетилетия", пише БТА.

#Айфелова кула

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници