Никола Минчев: Няма имена на политици в списъка с посещавали клуба на Нотариуса

Никола Минчев: Няма имена на политици в списъка с посещавали клуба на Нотариуса

стоп кадър

A A+ A++ A

Няма имена на политици в списъка с магистрати, които са посещавали клуба на убития Мартин Божанов - Нотариуса. Това обяви зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев в предаването "Денят започва" по БНТ.

"Виждаме, че участниците са точно тези, които са оплетени в мрежата на Нотариуса. В този частен клуб членуват именно магистрати, тоест това е една група за влияние вътре в правосъдната система. Системата, която трябва да разплете казуса е вътре в него, което означава, че тя трябва да се саморазследва", коментира той.

По думите му това налага други механизми за разследване, като парламентарната комисия. "Важно е да има такава комисия, за да се хвърля постоянно светлина върху този казус, за да няма системата друг вариант, освен ефективно да го разглежда", смята Минчев.

"Виждал съм списъка и ще го предоставя на колегите в комисията, ще стане публичен. Има имена на прокурори, съдии, вътре присъства името на бивш служител на ГДБОП. Вчера беше споменато, че Нотариуса е имал съдия, към когото се обръща с "Тони". Не знам имената наизуст, около 8 до 10 са. Това са имената, които ми е дал Атанас Атанасов", каза той. "Това, което Атанасов даде като информация, включва и начина на работата. Как когато една преписка бъде разпределена, един магистрат може да не я задвижи изобщо. Или ако е дадена на магистрат, който не е част от клуба, към него се прикрепя друг, който да движи нещата", обясни Минчев.

Според зам.-председателя на НС това е много плашещо, защото означава, че една преписка в прокуратурата вместо да се разследва, се държи на трупчета. "Това не е правосъдие. Ще трябва да изслушаме широк кръг от лица в тази комисия, за да съберем детайлна информация", каза още той.

#Никола Минчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници