Имената на магистратите от клуба на Нотариуса вече са при Никола Минчев, дал му ги ген. Атанас Атанасов от ДБ

Имената на магистратите от клуба на Нотариуса вече са при Никола Минчев, дал му ги ген. Атанас Атанасов от ДБ

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Ще бъдат поканени всички, които са пострадали от дейността на Нотариуса, включително гръцките бизнесмени от интервюто на "24 часа", каза Никола Минчев, който е председател на временната комисия за дейността на застреляния Мартин Божанов. Срокът й на работа е 3 месеца и депутатите ще изслушат всички замесени, включително заплашваната от Нотариуса съдия Владислава Цариградска.

Минчев вече е получил доклада с имената на магистрати от клуба на Нотариуса, за който ген. Атанас Атанасов вече оповести, че е получил в пощенската си кутия и ще запознае колегите си с него.

"Парламентът не може да изземе функциите на прокуратурата, която трябва да разплете случая, но всички факти водят до извод, че разплитащите са тежко оплетени. Има избирателно правосъдие. Целта на комисията е детайлно изясняване на дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса и да хвърли светлина върху пренебрегвани аспекти и да предотврати замитане на следи по случая", каза Никола Минчев в началото на първото заседание на временната комисия, на което ще се изслушат представителите на Антикорупционния фонд, които разкриха дейността на Мартин Божанов още през 2021 г.

#Мартин Божанов - Нотариуса #ген. Атанас Атанасов #Никола Минчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници