България ще има постоянен представител за туризма в Румъния

България ще има постоянен представител за туризма в Румъния

canva

A A+ A++ A

“До няколко месеца очакваме още по-широко присъствие на страната ни в Румъния от гледна точка на представянето на възможностите за туризъм в България. Става дума за едно по-широко и постоянно представителство на българския туристически сектор тук, в Букурещ. Ще има човек, който ще отговаря специално по въпросите на туризма”, каза посланикът на страната ни в Букурещ Радко Влайков.

България не трябва да разглежда Гърция като конкурент в сферата на туризма, заяви дипломатът пред БТА.

“България и Румъния, заедно с Гърция, могат да работят за привличането на туристи от далечните дестинации и да правят заедно общи маршрути”, обясни посланик Радко Влайков. Той сподели, че вече е коментирал темата за потенциално сътрудничество с държавния секретар на Министерството на икономиката, предприемачеството и туризма на Румъния Лучиан-Йоан Рус.

Дипломатът подчерта, че през последните години румънските туристи са трайно на първо място на българския пазар.

“Този факт ни задължава да увеличим цифрите и тенденцията на увеличение да бъде постоянен процес. Има отлични възможности за това”, каза Влайков.

Днес той присъства на откриването на пролетното туристическо изложение в Букурещ и посети българския щанд, където се запозна с всички представители и участници от нашата страна. Дипломатът получи и покана да участва в Международното туристическо изложение “Културен туризъм” във Велико Търново през октомври.

Радко Влайков покани на щанда на България посланичката на Гърция в Румъния Лили Граматика и двамата заедно си направиха снимка за спомен на фона на виртуални изображения от Пловдив.

#Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници