Правосъдният министър проверява дали Мартин Божанов е бил защитен свидетел

Правосъдният министър проверява дали Мартин Божанов е бил защитен свидетел
A A+ A++ A

Институционалния ангажимент пое правосъдният министър Атанас Славов да направи проверка в структурите на Министерство на правосъдието, с която да се види дали Бюрото за защита, което към онзи момент все още е било към главния прокурор, е предоставяло форма на защита и специализиран транспорт на Мартин Божанов – Нотариуса.

Това заяви министърът на заседанието на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, на което по казуса бяха изслушани и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, Николай Стайков от АКФ, съдия Цариградска.

Славов не изключва разследването да се насочи към определено съучастие на Нотариуса.

Според правосъдния министър, не може да се отказва информация на органи, на които Конституцията им е възложила да защитават независимостта на съдебната власт. Министър Славов увери съдия Цариградска, че ще съдейства включително със законодателни промени, за да се осигури независимостта на съдиите.

Преди това съдия Цариградска в изложението си пред магистратите не само призна, че се страхува за живота си, но и представи анализа си за това, че съдиите реално не са защитени от атаки, шантаж и оказване на натиск не само институционално, но и законово.

#Мартин Божанов #Мартин Божанов - Нотариуса #Атанас Славов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници