Това са знаците у дома, че ще ви сполетят беди и нещастия

Това са знаците у дома, че ще ви сполетят беди и нещастия

Pixabay

A A+ A++ A

Суеверията водят началото си още от дълбока древност. Някои неща ни вещаят хубаво бъдеще, други пък ни чертаят болести, смърт и много беди и проблеми.

Хората сме свикнали да се фокусираме главно върху лошите неща и много често живеем в страх от дадени събития.

Има няколко суеверия, които предвещават, че ще ви се случи нещо много лошо. Всички те са в жилището ви, а вие трябва да сте много внимателни за знаците.

Бутната солница

Всеки е наясно, че разлятата сол е лоша поличба. Тя вещае скандали с близките ни хора. Преди солта е била много ценен продукт и е сервирана главно по празници.

Само богатите хора можели да си я позволят. Ако човек тогава бутнел солницата, то бива пребиват, тъй като тя струвала теглото си в злато.

Разбира се, солта в момента няма никаква стойност, но лошата й поличба е останала и до ден днешен. Веднага щом някой бутне солницата, си спомня, че явно ще го чакат беди.

Счупено огледало

Смята се, че огледалото има способността да поглъща енергия. То е свидетел на семейни кавги и големи скандали.

Психолозите съветват в дома ви да не стоят стари огледала, защото не се знае как са живели предишните собственици на жилището.

Всички знаем класическото поверие за 7 нещастни години любов, ако счупите огледало. Съществува и още едно схващане – това счупване се отразява цялостно на семейството ви. Причината е, че след като се счупи, то връща обратно цялата насъбрана лоша енергия в себе си.

Смята се, че ако едно огледало е счупено на много малки фрагменти, то тогава ви чака бъдеще, изпълнено с множество здравословни проблеми, загуба на пари, късмет и дори смърт на член на семейството.

Седене върху масата

От незапомнени времена се знае, че към масата и трапезата човек трябва да се отнася с изключително уважение, защото всички домакинства се събират да ядат на нея, да празнуват и да са заедно в болка и радост.

Смята се, че седнете ли на маса, то това води до самота, финансови затруднения, сериозно заболяване или дори смърт. В професионалната сфера пък подобно нещо би довело до раздор и свади с колегите и дори загуба на работа.

Паднала завеса

Нашите предци са вярвали, че прозорците са портали към другия свят. Закриването им с пердета и завеси пази жителите на даден дом от зли очи и мистичните сили, които искат да проникнат в жилището.

Падналата завеса се счита за опит на тъмните сили да влязат в дома ви. Това води до скандали в семейството или кавги със съседи, отбелязва jenata.blitz.bg

#суеверия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници