120 трактора влязоха в Пловдив, парализираха трафика

120 трактора влязоха в Пловдив, парализираха трафика

стоп кадър

A A+ A++ A

Протестиращите в Пловдивско фермери се отказаха да затварят АМ „Тракия” в района, но трактори и тежка техника влязоха в града под тепетата. Колоната от 120 и машини премина покрай сградата на Пловдивския панаир. Целта беше да стигне до ДФ „Земеделие”.

Протестното шествие промени графика на градския транспорт. Автобусите бяха пренасочени по обходни маршрути.

По-рано земеделците блокираха главния път Карлово-Пловдив. При кръговото кръстовище на село Труд бяха запалени бали със слама. Беше изсипано и прясно мляко като символ на унищожението на българското земеделие.

Сред протестиращите са зърнопроизводители, животновъди, зеленчукопроизводители, пчелари. Те твърдят, че исканията им не са политически. Настояват за законодателни промени, подпомагане на сектора и ясни критерии при разпределяне на средствата. Протестиращите се заканват да затворят АМ „Тракия” в понеделник, ако тази вечер не се постигне споразумение с правителството.

„Тези трактори може да са скъпи, но са взети на кредит, а не с европейски средства. В момента работим на загуба, не можем да си плащаме кредитите и скоро банките ще вземат машините”, каза зърнопроизводителят Петко Черкезов.

#Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"