Седмицата започва с предимно слънчево, но студено време

Седмицата започва с предимно слънчево, но студено време

pixabay

A A+ A++ A

Днес ще е предимно слънчево и почти тихо. Предиобед на места в низините и котловините все още ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност, но следобед видимостта ще се подобрява. Максималните температури ще са между 0° и 5°, в София - около 3°.

Сутринта на места, главно по южното крайбрежие, ще има мъгла или ниска слоеста облачност. През деня по Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 3°-5°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър, който до вечерта ще отслабне и ще се ориентира от север. Максималната температура на височина 1200 метра - около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад и временно ще се усили до умерен. Облачността ще е променлива, почти без валеж. Преобладаващите температури ще бъдат: минималните - между минус 10° и минус 5°, а максималните - между 0° и 5°.

В сряда вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад, температурите слабо ще се повишат. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността.

#зима

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници