Как правилно да мием колата през зимата

Как правилно да мием колата през зимата

canva

A A+ A++ A

Препоръчително е автомобилът да се мие, когато външната температура е над нулата, като твърде горещата вода е вредна, както за каросерията, така и за стъклата на колата. Много по-добре е през зимата да миете колата с топла и даже с хладка вода. Също така не е препоръчително да ходите на студени открити автомивки на самообслужване през нощта. В идеалния случай след измиване, колата трябва да се остави на топло място за 5-10 минути.

Това се прави за да няма отрицателно въздействие върху боята от рязка промяна на температурата. Според автоексперти след измиване на автомобила е препоръчително гумените уплътнения, пантите и ключалките да се обработят със силикон, пише AutoMedia.bg. Но ако не можете да правите това всеки пък, то е задължително да ги подсушите. Като цяло е добре да изсушите колата възможно най-добре, преди да излезете от автомивката.

Замръзващата вода е вредна за абсолютно всички елементи и системи на автомобила. За да разберете дали колата е суха след измиване, можете да погледнете ръба на вратата. Ако има капки по него, трябва да изсушите колата отново. Колата трябва да се мие поне веднъж седмично през зимата, за да се намали отрицателното въздействие на размразяващите агенти.

Но трябва да се въздържате от миене при силен студ и по-конкретно при минусови температури, защото по каросерията остава вода, която моментално замръзва и причинява, както вреди на каросерията, така и неудобства за вас.

#кола

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници