Диона в скандална изповед: Ромките сме по-красиви, по-горещи и по-талантливи от българките

Диона в скандална изповед: Ромките сме по-красиви, по-горещи и по-талантливи от българките
A A+ A++ A

Във вторник на 23 януари в София полицейски екип набелязва и спира за рутинна проверка движещ се по улица “Даскал Стоян Попандреев” автомобил “Порше”. На шофьорската седалка стои 28-годишната Денислава Сашова, момиче от град Койнаре. Така звучи сухата полицейска сводка. За младите обаче това е фолкдивата Диона. Полевият тест отчита, че тя шофира под влиянието на кокаин.

Певицата била арестувана и отведена в Шесто РПУ, където ѝ била взета и кръвна проба. И тя излезе положителна за наркотици. А Диона бе освободена под гаранция от 5000 лв. - точно колкото е таксата ѝ за участие в заведение.

Почти стандартно Диона се оправдава, че е пила лекарства срещу грип. И несправедливото обвинение щяло силно да навреди на имиджа ѝ.

“Това е може би най-тежката нощ в живота ми”,

твърди Диона.

Което вече може и да е малко пресилено, имайки предвид биографията на певицата. И че цял живот, по нейните думи, тя се бори с расова дискриминация.

Диона сама се нарича в интервю “срамежливо селянче пред камера”. И не крие, че когато е била просто Денислава от Койнаре, за съучениците си била “тъпа циганка”. Произходът ѝ бил причина и ниските ѝ оценки в училище, както и отказаната ѝ стипендия в университета. Години наред не могла да си отговори и на въпроса дали всъщност да си ром е нещо лошо. А сега отговаря така:

“Лошо е за българките, защото ромките сме по-красиви, по-горещи и по-талантливи от тях”

След случката с поршето и пробата за кокаин произходът отново застигна Диона. В социалните мрежи нападките на расистка основа бяха много. А съчувствени статуси “С теб сме, Бубе”, каквито получи преди месеци хванатата да шофира с алкохол Белослава, просто липсваха.

Като малки Денислава и брат ѝ са расли с баба си и дядо си. А родителите им заминали в чужбина, за да работят. Възпитанието се случвало по телефона, а за бъдещата Диона майката липсвала в най-важните моменти от живота ѝ.

“Дълго време бях гневна на майка ми. Нито славата, нито парите могат да запълнят пропуските в една изграждаща се психика на дете.

Майка ми не беше до мен при първата ми менструация. Не беше до мен, когато за първи път ми разбиха сърцето”,

проплака Диона в интервю пред bTV. В същото време обаче, макар и отдалеч, родителите я контролирали. И дори на абитуриентския си бал имала вечерен час.

Освен това майка ѝ искала Диона да се откаже от музиката, от което всъщност фолкдивата не била далеч, когато решила да създаде собствено семейство и забременява. За голяма тъга обаче губи бебето, а малко преди това с годеника ѝ се разделят. Връщайки се към най-трудния си момент, тя признава, че е била на косъм от смъртта.

“Имаше момент, в който можех да умра, трябваше да ми преливат кръв. Лежах в болница почти две седмици”, признава тя. Въпреки че с приятеля ѝ и баща на заченатото и загубено бебе били много скарани, се срещнали след това и обсъдили случилото се: “Дадохме си сметка, че не сме били готови за тази крачка. Тялото ми сякаш не издържа да бъде и Денислава, и Диона, и бъдеща майка”, заключава тя.

След всичко случило се в нея останала една голяма вина, но и силно чувство за дълг - губейки всичко, за да бъде Диона, в крайна сметка Денислава взела решението да остане Диона. Така идва и крачката ѝ към музикалната компания на фолкпевеца Галин. След няколко успешни проекта обаче двамата решават да прекратят професионалните си взаимоотношения, тъй като допуснали емоциите да нахлуят между тях.

“С Галин имахме връзка, която не беше романтична, но много специална

Той ми беше като по-голям брат. Много съвети ми е давал, много ме е критикувал. Просто смесихме професионалното с личното и в един момент решихме, че трябва да си останем приятели”, призна Диона пред Алекс Сърчаджиева. Въпреки раздялата с Гальо, както тя го нарича, певицата не спира и за миг да твори и създава музика. Последният ѝ клип с участието на Софи Маринова излезе през декември и вече има над 2,5 милиона гледания. До момента фолкфурията има впечатляващите 356 000 последователи в инстаграм, където дори споделя видеа с психологическа тематика, разглеждайки различните проблеми и травми, породени още в ранна детска възраст, като съветва как да бъдат избегнати при възпитанието на детето.

Неотдавна обаче на подкаст в YouTube Диона призна, че е опитвала наркотици. И нямало човек, който да не го е правил. “Имах период, в който се поддавах на такива изкушения, но го надмогнах. Надживях го”, каза тогава певицата. Според нея работата не ѝ позволява да използва забранените субстанции, защото, излизайки на сцената, от нея се изисква да бъде в пълна кондиция.

“Ако съм надрусана, ще си проличи. Наистина имах такъв период. Не се гордея с това, но не мога да кажа и че се срамувам”, казва категорично Диона.

След ареста на фолкзвездата в социалните мрежи се разпространи видео, в което тя обижда полицаите в България. “Полицаите прекарват тирове с наркотици, всеки ден убиват хора и какво ли още не -

цари тотален разврат и вандалщина. Обаче ще спрат теб, понеже си без колан, за да отчитат дейност”,

заявява певицата във видеото.

Още тогава тя гордо обяви, че нея доста често я спират полицаи и това, че е разпознаваема личност, не работи в нейна полза. По думите ѝ тя дори предпочита, когато е в нарушение, да си поеме последствията кротко и да си научи урока. Положителната проба за кокаин не е първи сблъсък на Диона с войната по пътищата. В началото на миналата година певицата претърпя тежък инцидент, при който, заедно със своя озвучител, катастрофира в близост до Ямбол. Тогава не тя шофираше.

“Шофьорът има вина, че подходи несериозно, а аз отговорност, че го позволих. Имала съм много опасни ситуации на пътя”, разказа след катастрофата попфолк звездата. Дълго време тя изпитвала силен страх и отбягвала шофирането, тъй като в ранна детска възраст преживяла още една тежка катастрофа.

Очевидно обаче не сблъсъците във войната по пътищата са тези, които са белязали живота на Диона.

Източник: 24 часа

#Диона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници