Криза! Маги Х. орязал здраво хонорарите в "Капките"

Криза! Маги Х. орязал здраво хонорарите в "Капките"
A A+ A++ A

По всичко личи, че хонорарите на родните звезди, влизащи в тв предаванията единствено за чест и слава, бяха ударени много сериозно от тежката икономическа криза. Преди ковид вълната, те деряха по десетки хиляди левове от големите продуценти, докато към днешна дата се съгласяват на едва няколко стотачки за участие. Това важи с особена сила за хитовото шоу по Нова тв „Като две капки вода“, където само в рамките на три години, парите са се стопили трикратно.

В момента звездите се пазарят за хонорари за предстоящия сезон на „Капките“ между 500 и 700 лева. Разбира се това създава сериозни затруднения на продуцента Халваджиян в набирането на кандидати за предаването, но въпреки това категорично отказвал да вдигне хонорарите, защото все се намирал някой, който се съгласявал и на малкото пари.

За сравнение – преди 3 години в изданието All Stars, той плащаше средно по 1 500 лв. на изпълнител за вечер на сцената на шоуто. Разбира се най-много пари бяха предвидени за Азис, а най-малко за дребничкия Рафи Бохосян, който в крайна сметка излезе от формата като победител. Според мълвата Краля на фолка тогава е прибирал по 2 500 за всяко изпълнение, докато Рафи – петкратно по-малка сума.

През 2021 г., Софи Маринова е прибирала по 2 бона на участие, Фики Стораро – 1 500 лв., а Къци Вапцаров, Михаела Маринова, Поли Генова и Милица Гладнишка – по 1000 лв., но днес подобни суми са недостижими. На фона на изстрелващите се в космоса цени, арменецът категорично отказвал да плаща повече от 700 лв. на вечер и то единствено на участници, на които много държи и за които отсега е сигурно, че ще му вдигнат рейтинга, какъвто е случаят с фолк звездата Мария, чието име винаги е придружено от медиен шум. Мълвата носи, че Мария се съгласила на хонорар от 700 лв. на участие в „Капките“ с надеждата, че ще съживи позамрялата си кариера. С нея обаче водят паралелни преговори и от конкурентното шоу „Денсинг Старс“ по bTV.

Предвид обаче, че и там сумата е същата, изборът очевидно опира единствено до симпатии от страна на певицата. Предложение за хонорар от 500 лв. на участие получил и Деян Неделчев – Икебаната, което прави месечно възнаграждение в размер на 2 000 лв. – сума, която напоследък взимат дори касиерките в хранителни магазини. Макар предаването да се излъчва само 4 вечери в месеца, подготовката на образите отнемала останалото време.

Музикантът поискал поне хилядарка за участие, но все още е в очакване на отговор. Той обаче бил категоричен, че няма да се труди за по-малко. На свой ред арменецът също бил непреклонен и твърдо отказвал да развърже кесията. Според клюката, разговори за участие се водят и със силиконката Джулиана Гани, бившата адреналинка Жана и водещия на „Господари на ефира“ Румен Угрински като и на тях не било предложено по-голямо заплащане.

Очевидно продуцентът разчита по-скоро на добрата воля за участие, отколкото на финансовата мотивация. Почти е сигурно, че Угрински ще се съгласи, колкото и неизгодна да е офертата, предвид, че почти цялата му тв кариера е свързана с проектите на арменската фамилия. Тв изявите на Жана в последно време пък са изключително редки, така че не й липсва желание да се върне трайно на екрана. Припомняме, че през 2018 г. Маргарита Хранова се била навила да влезе в сезон 6 срещу 30 000 лв, което прави по 2 500 лв. на участие. Отново според мълвата пък Калин Врачански, който победи в 4-ти сезон, се е разписал срещу хонорар в размер на 50 бона.

Дванадесетият сезон на Капките тръгва на 25 февруари като телевизията запазва практиката, въведена през миналата година – предаването да се излъчва в неделя. И тази години водещи ще са Герасим Георгиев – Геро и Димитър Рачков.

За момента не са ясни членовете на журито, но преди месец стана ясно, че Веселин Маринов е подписал договор за сезон 12, след като бе част от журито и в предходния сезон. Предвид, че Фънки и Хилда Казасян, са постоянно присъствие при Халваджиян, въпросът е дали и Асен Блатечки остава или ще бъде заменен от друга звезда.


#Маги Халваджиян #"Като две капки вода"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници