Топ 5 факта за Годината на Зеления дракон

Топ 5 факта за Годината на Зеления дракон

Pixabay

A A+ A++ A

По традиция китайската Нова година започва на първото новолуние във Водолей, което означава, че на 10 февруари 2024 г. върху света ще се спусне енергията на Зеления дървен дракон. Смята се, че през годините на това митологично създание най-добре се постигат цели, свързани с личния и кариерния статус. Това означава, че за тези, които планират да постигнат повишение в професията си, както и да се оженят (или разведат), 2024 г. ще бъде ера на истински постижения. Ето и 5 факта за годината на Зеления дървен дракон 2024, пише "Телеграф".

1. Драконът се смята за щастливо животно, което олицетворява единството на Небето и Земята. Смята се, че в Годината на Дракона най-важното е да реализирате своя кариерен потенциал. Драконът има отлична интуиция, благодарение на която може да изчисли всеки казус няколко хода напред. Ето защо през 2024 г. си струва да започнете бизнес или да работите повече за себе си - вашата интуиция ще ви „води“, където е необходимо.

2. Годината на Зеления дракон може да донесе голям брой пожари, тъй като дървото гори най-много. Най-вероятно през 2024 г. някъде по света ще има най-малко един феноменален пожар, за който ще се говори дълго време. Или ще изригне отдавна заспал вулкан.

3. В китайската медицина Драконът отговаря за стомаха и панкреаса, което означава, че от здравословна гледна точка годината на Зеления дракон ще ни принуди да наблегнем на храненето. Много хора могат да изпитат влошаване на проблемите с храносмилането.

4. Годината на Зеления дървен дракон ще бъде високосна и ако учените имат доста скептично отношение към това, тогава народните вярвания в много страни по света показват нещо съвсем различно. Според наблюденията именно в такива години се случват най-много политически и природни бедствия. Например през последната високосна година (2020 г.) светът беше изправен пред пандемията от коронавирус. Вероятно през 2024 г. може да се случи нещо голямо, което да шокира целия свят. Да чукнем на дърво да не се случва! Но положителната страна е, че годината на Дракона винаги завършва с празник. Тоест все пак ще се намери решение на възникналия проблем.

5. Драконът е единственото животно в китайската астрология, което не съществува в действителност. Това означава, че през 2024 г. в съдбата на всеки човек може да се случи почти мистично събитие. Например среща с кармичен партньор в живота, придобиване на слава или получаване на наследство.



#Година на Дракона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници