Пеевски: „Възраждане“ е начело на комисията за контрол на службите, това е пробив в националната сигурност

Пеевски: „Възраждане“ е начело на комисията за контрол на службите, това е пробив в националната сигурност

БТА

A A+ A++ A

Делян Пеевски настоява за промени в правилника на Народното събрание заради председателството на Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства. От седмицата насам тя се оглавява от Николай Дренчев, депутат от "Възраждане".

"Има скандал, който пропуснахте. Проруската партия „Възраждане“ оглави контрола на българските спецслужби, това е най-големият скандал. Не знам защо и колегите от евроатлантическото мнозинство въобще не го коментират. Застрашена е нашата национална сигурност", заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

"Тази партия, която работи против българските интереси, да оглавява нашите спецслужби, това е ужасяващ пробив в нашата национална сигурност", допълни Пеевски.

Той изтъкна, че председателят на тази комисия има достъп до най-секретна информация в държавата. "И това никой не го забелязва. Това не мога да го разбера. Това е абсолютна наша грешка, което го признаваме", подчерта председателят на ПГ на ДПС и настоя за незабавни мерки за смяна на ръководството на комисията за службите.

"Още днес ще изготвим поправка в правилника на НС и председателят на тази комисия да се избира пропорционално, а не ротационно", обясни Делян Пеевски.

#Делян Пеевски #Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници