Кое правителство се е справило с кризата, пита Борисов

Кое правителство се е справило с кризата, пита Борисов
За кое правителство „Ройтерс“ е казало, че се е справило с кризата в света, попита премиерът Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кога от „Ройтерс“ са се изказвали добре за правителство, което управлява в условия на криза, попита премиерът Бойко Борисов в понеделник.

Така той коментира публикацията на агенцията след съботния национален протест на БСП, в която се констатира провал на ГЕРБ да подобри живота на хората в страната.

„За кое правителство „Ройтерс“ е казало, че се е справило с кризата в света и е направило животът на коя страна в света по-добър през последните три години. Аз питам... оценката нека да я дават хората. Оценката я дават рейтинговите агенции и те всички повишават кредитния рейтинг на България“, бяха думите на премиера.

Като безспорни успехи на правителството си Бойко Борисов изреди и спестяванията на гражданите в банките, „които минаха над 32 млрд. лв. към този момент, огромните проекти, които бяха пуснати“.

„Ето и снощи виждате, ако не бях направил спортната зала, кога щяхте да ходите на такива концерти“, запита той с препратка към шоуто на Дженифър Лопес.

„Това само за няколко години в условията на най-тежка криза“, подчерта Бойко Борисов.

„Малко да си спомняме - 4 млрд. излишък обявяваше Тройната коалиция, всички вие бяхте заедно с мен, със Симеон Дянков и Пламен Орешарски през 2009 г., август месец в Министерството на финансите, когато аз го накарах Орешарски да каже, че над половин милиард е дупката в бюджета“, припомни премиерът.

„Как сме изкарали 2009 г. до края, питам - нали пред вас го говори, имате го на камерите си записано“, обърна се той към представителите на медиите.

#„Ройтерс" #БСП #ГЕРБ #Бойко Борисов #премиер на България #Симеон Дянков #Пламен Орешарски #Министър на финансите #Бюджетен дефицит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници