Николай Денков: Бих се радвал Асен Василев да бъде вицепремиер след ротацията (ВИДЕО)

Николай Денков: Бих се радвал Асен Василев да бъде вицепремиер след ротацията (ВИДЕО)

Стоп кадър/ФБ/БНТ

A A+ A++ A

Бих се радвал Асен Василев да бъде вицепремиер след ротацията. Няма драма тук, стига и ГЕРБ да се съгласят. Важното е всеки да си е на мястото. Това каза пред журналисти премиерът Николай Денков след освещаване на бойните ни знамена по случай Йордановден.

Първият мандат мисля, че ще е най-лесно да се реализира, чисто технически въпрос, каза Денков по повод ротацията.

Имаме още два месеца в които да работим, стига сме говорили само за ротацията, а да видим какво ще се работи, подчерта министър-председателят.

"Няма нищо лошо да се сезира Конституционният съд", каза Денков по отношение на това, че Радев ще сезира КС за промените в Конституцията.

Ние имаме пълен Шенген. Това гласи решението на ЕК. Това, което остава е да се подсигури дата за отваряне на сухопътните ни граници. Важно е това, което е договорено и то е публично известно. 2024 година ще се преговаря, няма нищо скрито - покрито, заяви още той.

Имаме парламентарна република, работещ парламент, всичко друго са внушения, за да се плашат хората, че нещо лошо се случва - нищо лошо не се случва. Това е по конституция, отсече той.

Подготвяме се за преговорите за регулаторите. Ще има обсъждане. Терминът квотен принцип е бил използван за злоупотреба, трябва да има съгласие, че хората са качествени и ще си свършат работата. Каня и опозицията и тя да се включи в процеса и да предлага имена, които са подходящи, призова Николай Денков.



#акад. Николай Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници