Борисов: Некоалицията е по-успешна от всички служебни правителства (ВИДЕО)

Борисов: Некоалицията е по-успешна от всички служебни правителства (ВИДЕО)

Стоп кадър/ФБ/Бойко Борисов

A A+ A++ A

"След няколко месеца хората ще видят продукта от тази некоалиция, която макар и трудно, смятам за успешна. По-успешна от всички служебни правителства и други конфигурации, които биха могли да се подреждат". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в сливенското село Медвен.

По отношение на предстоящата през март ротация Борисов коментира, че това чисто технологичен въпрос. "Това е такава дреболия, толкова технически въпрос, че не знам кое ви вълнува в нея", каза още той. А по отношение на състава на кабинета заяви, че докато всичко не е договорено, да не се правят изказвания, които впоследствие да се опровергават. Пред журналисти той коментира дали ще иска оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов заради случая с починалия след гонка с полицията в Стара Загора.

"Ясно казах - вътрешният министър свърши огромна работа по приемането ни в Шенген. С премиера Денков и Мария Габриел, Кирил Петков, ДПС с лидера на либералите Кючюк свършихме огромна работа. За нито един министър не бих казал каквото и да е било след като сме се разбрали с всички колеги, че много внимателно и непредубедено ще направим анализ. Има министри, които работят добре, други - по-малко добре", каза още лидера на ГЕРБ. И припомни случая с заловените заради рушвет баща и син в Министерството на спорта.

"Представяте ли си в министерство на спорта да заловят с десетки хиляди лева рушвети и никой да не попита за отговорност за спортния министър. Но аз казвам не - след детайлен анализ ще излезем всички и ще кажем какъв ще е кабинета", обясни Борисов.

Той поясни още, че Мария Габриел ще отиде с одобрен от парламентарните групи кабинет, за да може като се върне да започне процеса на избирането на този кабинет.

"Не може да се сърдим на австрийските колеги, че искат да се стегнем и да пазим границите. Напъните на опозицията как ще ни напълнят с бежанци е абсолютно несериозно", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Заедно с кметовете на Сливен и Котел Борисов съобщи, че около 100 млн. лв. от държавния бюджет са предвидени за област Сливен.

"Регионалното министерство работи много активно и се надявам до 10 дни да приемат правилника, по който общините, подавайки проектите си, ще бъдат финансирани", заяви той.


#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници