Тити остава на улицата заради невърнати банкови кредити?

Тити остава на улицата заради невърнати банкови кредити?

Стоп кадър

A A+ A++ A

На улицата, и то буквално, може да остане още в началото на 2024 г. Тити Папазов. Заради невъзможност да си връща заемите, апартамента на синята легенда е под угроза да бъде продаден от съдия изпълнител.

Източници на "Уикенд" твърдят, че Тити, които обича да се пъчи какви добри пари изкарва от частния си бизнес паралелно с кариерата си като треньор по баскетбол, всъщност го е закъсал сериозно. Папазов има да връща немалко суми на свои познати. Дали заради името му на човек, който познава „големи хора”, или просто от съжаление, повечето от тях не бързат да си искат парите. Не така стоят нещата с банковите заеми на Тити. Става дума за три кредита за общо 385 000 лева. Папазов от близо година е забравил да си внася вноските.

Трезорите, както е ясно, трудно се впечатляват от сълзливи молби и сценки, на каквито баскетболния треньор е специалист. След като десетки молби и напомняния да се разплати не дават резултат, банките пускат тежката артилерия. Съдия изпълнител набързо запорира фирмите на Тити. Тъй като повечето от тях нямат дейност и пари по сметките си, бирниците се насочват и към жилището на семейство Папазови. Под ножа минава и баровската вила с огромен басейн на синята легенда в плевенското село Радомирци, която е ипотекирана като залог за един от заемите. По закон, след намесата на ЧСИ-то на всеки длъжник се дава още една възможност в кратко време да намери парите. След това апартамента се продава на публичен търг, а парите отиват за плащането кредитите. Междувременно, всяко едно от действията на съдия изпълнителя, колкото дребно и формално да е, също се таксува. Експерти обясняват, че Тити вече е задлъжнял с още поне 20-30 000 лв.

Според запознати, през последните седмици Тити Папазов успява да намери някой и друг лев, плащайки част от закъснелите вноски по банковите заеми. Така или иначе, огромна част от натрупалите се над 400 000 лева по кредитите и таксите на съдия-изпълнител си остават висящи. Затова още в началото на следващата година апартаментът трябва да бъде изваден на търг. Преди това, разбира се, Тити и съпругата му ще трябва да се изнесат, а всяка по-ценна вещ - телевизор, хладилник, тостер и мебели, описана и подготвена за оглед от кандидат-купувачите. Нов собственик ще има и лъскавият джип, с който Тити не веднъж е засичан да фучи из столичните булеварди, без да се съобразява, че светофара свети червено.

Повечето от съдружниците на Папазов директно са го отсвирили, щом чули, че ги търси за пари. Единственият, който се съгласил, е крими героя Димитър Маринов. За нещастие, той също си има проблеми с банки и власти. Твърди се, че Маринов е взет на мушка и от КПКОНПИ, след като е осъден като участник в престъпна група за източване на банкови карти. Маринов е арестуван при международната полицейска операция „Шок-2”, в която участват италиански карабинери, агенти на ГДБОП и Европол.

При акцията е разбита престъпна група, която създава копия на дебитни и кредитни карти, а специални наети мулета след това теглят пари от банкомати в Западна Европа. По време на обиска в дома му са намерени стотици заготовки за дебитни карти, специални клавиатури, които се поставят върху оригиналните такива на банкоматите за да копират ПИН кода. Те са свързани безжично с друго устройство, което наподобява входа на банкомата, където се пъхат картите, т.нар. „уста”, чиято задача е да копира данните на самата карта, записани на магнитна лента на гърба й. Събраната от двете джаджи информация се предава чрез специален минипредавател към стоящ наблизо човек. Тя е достатъчна за създаване на клонинг на оригиналната карта, стига да имате необходимата техника и компютърни програми, обясняват експерти. За капак, в дома на Маринов е намерена и флашка с хиляди източени данни за истински банкови карти. Описът на откритите и иззети части е десетина страници.

При разследването става ясно, че аверът на Тити Димитър Маринов е един от ключовите участници в бандата и към него се насочват огромна част от източените в чужбина милиони евро от чужди банкови сметки.

#Тити Папазов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници