Празничните бухтички на баба - бърза рецепта

Празничните бухтички на баба - бърза рецепта
A A+ A++ A

С настъпването на студените месеци, няма по-добър начин да се затоплим и заредим с уют, отколкото с топли и вкусни зимни буктички. Тази традиционна българска рецепта не само удовлетворява вкусовете

Необходими продукти:
500 грама брашно
1 чаша топло мляко
1 с.л. захар
1 с.л. сол
25 грама прясна мая
3 с.л. олио
1 яйце (за намазване)
Начин на приготвяне:
Активиране на маята:
Разтворете маята в топлото мляко и добавете захарта. Оставете да кисне за около 10 минути, докато се образува пяна.

Подготовка на тестото:
В голяма купа смесете брашното със солта. Направете дупка в средата и добавете активираната мая, олиото и яйцето. Замесете меко тесто.

Втасване на тестото:
Покрийте тестото и го оставете на топло място да втаса за около 1 час.

Формиране на буктичките:
Разделете тестото на малки топчета и формирайте буктички. Аранжирайте ги в тава, покрита с хартия за печене.

Печене:
Намажете буктичките с разбито яйце и ги печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути, докато станат златисти.

Сервиране:
Зимните буктички са най-вкусни, когато се сервират топли. Поднесете ги с мед, кисело мляко или любим джем за допълнителен вкус.

Този рецепт за зимни буктички не само ще направи вашия дом мирис на уют и топлина, но и ще внесе вкусове на традиция и семейна радост във вашия зимен празничен сезон. Приятно готвене и наслаждавайте се на тези вкусни зимни угощения!

#баба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници