Празничните бухтички на баба - бърза рецепта
С настъпването на студените месеци, няма по-добър начин да се затоплим и заредим с уют, отколкото с топли и вкусни зимни буктички. Тази традиционна българска рецепта не само удовлетворява вкусовете
Необходими продукти:
500 грама брашно
1 чаша топло мляко
1 с.л. захар
1 с.л. сол
25 грама прясна мая
3 с.л. олио
1 яйце (за намазване)
Начин на приготвяне:
Активиране на маята:
Разтворете маята в топлото мляко и добавете захарта. Оставете да кисне за около 10 минути, докато се образува пяна.
Подготовка на тестото:
В голяма купа смесете брашното със солта. Направете дупка в средата и добавете активираната мая, олиото и яйцето. Замесете меко тесто.
Втасване на тестото:
Покрийте тестото и го оставете на топло място да втаса за около 1 час.
Формиране на буктичките:
Разделете тестото на малки топчета и формирайте буктички. Аранжирайте ги в тава, покрита с хартия за печене.
Печене:
Намажете буктичките с разбито яйце и ги печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути, докато станат златисти.
Сервиране:
Зимните буктички са най-вкусни, когато се сервират топли. Поднесете ги с мед, кисело мляко или любим джем за допълнителен вкус.
Този рецепт за зимни буктички не само ще направи вашия дом мирис на уют и топлина, но и ще внесе вкусове на традиция и семейна радост във вашия зимен празничен сезон. Приятно готвене и наслаждавайте се на тези вкусни зимни угощения!
Още по темата:
- » Брутална суматоха! Ивет, която наръга баба си актрисата Виолета Донева 54 пъти, пали килия, налита на надзиратели и затворничики
- » ,,Наръга ме с нож, докато спях“: Ивет, убила баба си – актрисата Виолета Донева, с нов опит за убийство
- » Бабаити гласуват по няколко пъти във Видин, а след като ги заснеха пребиха член на СИК ВИДЕО
- » Бабата на близнаците от Цалапица шокира мрежата: Митко не е първият убит
- » 12-годишно пишлеме седна зад волана, уби дядо си и рани бабата