Зарица Динкова е оптимист за зимния сезон: Всеки може да намери почивка, според възможностите си

Зарица Динкова е оптимист за зимния сезон: Всеки може да намери почивка, според възможностите си
A A+ A++ A

Очакваме добър туристически сезон. Драстично поскъпване на почивките през зимния сезон няма да има. Всеки може да намери услуга според целите и възможностите си. Това каза в ефира на БТВ министърът на туризма Зарица Динкова.

По думите й Министерството на туризма прилага навременни мерки да се минимизира негативният ефект от военните действия в Близкия изток. „Рекламата за туристическите продукти в България е насочена към Великобритания, Ирландия, скандинавските и съседните страни. Чрез дигитализация промотираме Дестинация България на четири сезона“, каза министър Динкова.

Относно бюджета тя коментира, че се получават 2 млн лева повече сравнение с миналата година, като това означава изпълнението на целенасочени планове. „С постоянни разговори с Министерството на финансите успяхме да запазим ставката от 9% за ресторантьорите до края на годината и за туроператорите до юни", уточни Зарица Динкова.

“Работим много добре с представителите на зимните курорти. Планираме интересни инициативи преди Световните ски и сноуборд събития и показваме, че туризмът е все по-конкурентоспособен, налагат се инвестиции в иновации и нови технологии за привличане на повече туристи”, посочи министър Динкова.

#Зарица Динкова #зимен сезон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници