Зимна приказка на Боровец: Официално откриха ски сезона

Зимна приказка на Боровец: Официално откриха ски сезона

БТА

A A+ A++ A

В курортен комплекс "Боровец" официално бе даден старт на зимния сезон.

От курорта са готови за сезона, като основен приоритет в подготовката са пистите. Това каза пред журналисти в курорта Мария Шейнова, маркетинг мениджър "Бороспорт".

Тя каза, че са отворени пистите в ски център "Ситняково". "Основен наш приоритет е правеното на технически сняг и преди всеки сезон работим в тази посока да разширяваме системата за снежна инсталация“, посочи Шейнова.

Тази година са добавени нови снежни оръдия - стационарни и мобилни. Мария Шейнова съобщи, че по случай откриването на сезона децата до 13 години на 15 и 16 декември ще могат да ползват дневната лифт карта на цена от един лев.

По думите ѝ картите, закупени на 15 декември, ще важат и през утрешния ден за всички посетители. Шейнова посочи, че повишението на цените на ски картите тази година е минимално в сравнение с инфлацията в страната.

На въпрос от журналисти какъв спортен календар очаква Боровец през сезона, Шейнова отговори, че календарът е готов и запълнен. Тя посочи, че състезания ще има през втората половина на зимния сезон и че се стремят да имат и повече развлечения за хората, които не са любители на зимните спортове.

#Боровец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници