Везенков даде своя дан за победа на Кингс над Сити Тъндър в НБА

Везенков даде своя дан за победа на Кингс над Сити Тъндър в НБА
A A+ A++ A

Александър Везенков вкара три точки и овладя четири борби за десет минути игра при победата на Сакраменто Кингс със 128:123 над гостуващия Оклахома Сити Тъндър в мач НБА.

Везенков отбеляза единствения си кош в мача със стрелба от тройката в началото на последната четвърт. С него Сакраменто поведе със 105:92, което накара старши треньора на Оклахома Сити Майк Дайгно да вземе таймаут.

За малкото си минути на терена Везенков беше сред най-полезните играчи за своя тим. С него „кралете“ бяха +7 точки.

Най-резултатен за Сакраменто бе Де'Аарън Фокс с 41 точки. Малик Монк и Домантас Сабонис добавиха по 18 точки, като литовския център овладя и 16 борби. С рекордните в кариерата си дотук 17 точки завърши Кион Елис.

За Оклахома Сити Шай Гилджъс-Алекзандър бе най-полезен с 43 точки. Австралиецът Джош Гиди отбеляза 18 точки, а със 17 завърши Люгуенц Дорт.

Сакраменто доминираше през по-голямата част от мача. В средата на последната четвърт разликата достигна до 14 точки в полза на домакините, но серия от 13:2 позволи на Оклахома Сити да се приближи само на две точки от съперника си при 119:117. Все пак Везенков и компания успяха да затворят мача при 128:123. Ключова бе играта им в защита в заключителните минути преди да прозвучи сирената.

В класирането в Западната конференция Сакраменто е на пето място с 14 победи и 9 загуби. Оклахома Сити е на трета позиция с 15 успеха и 8 поражения.

Следващият мач на Сакраменто е срещу Юта Джаз в ранните неделни часове. Двубоят стартира в 5:00 часа българско време.

#НБА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници